Vanoers.nlHR SolutionsZorg ervoor dat u in 2022 de lage WW-premie toe kunt blijven passen!

Zorg ervoor dat u in 2022 de lage WW-premie toe kunt blijven passen! 

Uiteraard is het u bekend dat u voor uw werknemers premies werknemersverzekeringen betaalt, waaronder WW-premie. Deze is verdeeld in een hoge en een lage variant. De lage WW-premie mag u toepassen bij alle werknemers met een vast dienstverband, met een vast overeengekomen aantal uren en waarmee u een schriftelijke arbeidsovereenkomst bent aangegaan. Voor (bijna) alle overige werknemers betaalt u de hoge WW-premie.

    Hoogte van de premie

    De WW-premie wordt in 2022 2,2% (laag) en 7,2% (hoog). Het verschil tussen de hoge en de lage WW-premie bedraagt dus 5%!

    Addertje onder het gras

    Wanneer aan het eind van het jaar blijkt dat een werknemer 30% meer heeft gewerkt dan het aantal overeengekomen contracturen, dan dient over dat jaar alsnog de hoge premie te worden betaald voor deze werknemer. Zelfs als er is voldaan aan alle eisen voor het toepassen van de lage premie! (Dit geldt niet voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst van 35 of meer uren per week).

    Geen nieuws?

    Deze regeling bestond inderdaad ook al in 2020 en 2021, maar deze werd niet toegepast in verband met corona. Maar let op, met ingang van 2022 geldt deze regeling weer en kunnen de meer uren van uw werknemers dus extra duur worden!

    Oplossing

    Kijk dit jaar of uw parttimers wellicht deze 30% grens hebben overschreden. Is dit het geval en verwacht u dit ook voor het komende jaar? Pas dan nu het contract van uw werknemer aan.

    Hulp nodig?

    Meer weten? Spar eens met één van onze arbeidsrechtjuristen! Zij zijn bereikbaar via 076-5025700 of loonadvies@vanoers.nl.

    Neem contact op

    • icon
    Foto Suzy Buijzen
    Suzy Buijzen
    Van Oers Loonadvies

    Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

    Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
    Meer informatie
    Loonadministratie zelf doen

    Schrijf u in voor de nieuwsbrief

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Suzy Buijzen
    Suzy Buijzen | Senior jurist
    Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
    Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!