Nieuws

Europarlement verwerpt voorstellen eerlijke transportmarkt 16-07-2018 Het Europees Parlement (EP) heeft de voorstellen van de Europese Commissie voor eerlijker concurrentie in het wegvervoer afgewezen. Het zogeheten ‘Mobiliteitspakket’ gaat terug naar de transportcommissie uit het parlement zelf.
De ontwikkelingen in de bouw 12-07-2018 In de bouw staan heel veel seinen op groen. De investeringen in infrastructuur nemen toe, er is meer ruimte voor utiliteitsbouw en de Nederlandse huizenmarkt blijft sterk. Dit alles heeft zich vertaald in uitstekende financiële cijfers over 2017. Een kanttekening is wel dat de ontwikkeling zo snel gaat dat veel bouwers het werk niet aankunnen en materialen niet geleverd krijgen.
Van Oers helpt u met de nieuwe Privacy regelgeving in Bouw 10-07-2018 Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing. De AVG volgt de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens op en is meer toegespitst op de gedigitaliseerde samenleving. De AVG is aanzienlijk strenger en nagenoeg ieder bedrijf krijgt ermee te maken.
Hoge subsidie voor lage inkomens 08-07-2018 Uiterlijk 31 juli 2018 verstuurt de Belastingdienst de definitieve berekening van het Lage Inkomens Voordeel (hierna: LIV). De uitbetaling van de financiële tegemoetkoming gebeurt binnen zes weken na de dagtekening van de definitieve berekening. Komt u ook in aanmerking voor het LIV?
Bevlogen medewerkers zorgen voor grotere klanttevredenheid 05-07-2018 Een medewerkersonderzoek geeft uw organisatie inzicht in de beleving, wensen en behoeften van uw medewerkers. Met deze waardevolle resultaten begrijpt u het gedrag en de processen in uw organisatie beter, waardoor u uw medewerkers specifiek kunt beïnvloeden en u kunt sturen op betere resultaten en meer rendement.
Fiscale actualiteit: btw van 6% naar 9% per 1 januari 2019 04-07-2018 Bent u aanbieder van bouwwerkzaamheden of wilt u graag uw eigen woning opknappen? In het regeerakkoord is afgesproken dat het lage btw-tarief van 6% omhoog gaat naar 9% (waarschijnlijk per 1 januari 2019). Op Prinsjesdag zullen de belastingplannen voor 2019 definitief bekend worden gemaakt en vervolgens moeten de plannen goedgekeurd worden door het parlement.
Fiscale duurzaamheid: milieu-investeringsaftrek (MIA) en energie-investeringsaftrek (EIA) 02-07-2018 Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken of willen uw klanten die ook ondernemer zijn fiscaal voordelig investeren? Dat kan met de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). U kunt ook fiscale aftrek krijgen voor investeringen die een forse energiebesparing opleveren. Dit is de energie-investeringsaftrek (EIA).
Europese standaard voor tolheffing in transportsector 26-06-2018 De Europese transportministers willen dat er één Europese standaard voor tolheffing komt. Ook willen zij het makkelijker maken om huurvoertuigen in te zetten. Over rij- en rusttijden, cabotage en detachering zijn de ministers het nog niet eens. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).
Europees Parlement stemt plan oneerlijke concurrentie weg 18-06-2018 Het Europees Parlement is tegen de nieuwe regels voor het internationaal vrachtverkeer. Het EP stemde het voorstel weg, waarin de transportcommissie van het Europees Parlement nieuwe regels voorstelt voor de rij- en rusttijden, cabotage en detachering. Vakbond CNV spreekt van een enorme opsteker want er ontstaat nieuwe ruimte om het voorstel aan te passen.
Hernieuwd overleg over vakantieloon 14-06-2018 Hoeveel is een vakantiedag waard? Die vraag staat centraal bij hernieuwd overleg tussen FNV, CNV en TLN over de uitbetaling van vakantiedagen. Er loopt al een juridische procedure, maar die kan mogelijk gestopt worden als een overeenkomst wordt bereikt.
Afwikkeling pensioenen in eigen beheer van de ex-partner 08-06-2018 Echtscheidingen komen (helaas) regelmatig voor. Bij de directeur-grootaandeelhouder (hierna: dga) is er dan vaak ook sprake van een pensioen in eigen beheer. Tenzij bij huwelijkse voorwaarden of in het echtscheidingsconvenant uitgesloten, dient het pensioen in eigen beheer bij echtscheiding verevend te worden. Het bijzonder nabestaandenpensioen (na echtscheiding wordt het partnerpensioen bijzonder nabestaandenpensioen genoemd) is per definitie een pensioenrecht van de (ex-)partner van de dga.
Subsidie voor nieuwe chauffeurs 04-06-2018 In de strijd tegen het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs hebben werkgeversorganisatie TLN en gezamenlijke partners een subsidieregeling voor ondernemers in het leven geroepen. Het doel is om 1500 nieuwe chauffeurs op te leiden. Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is voor ondernemingen in de transport en logistiek momenteel één van de grootste knelpunten voor verdere groei.
De WAB 04-06-2018 Als het aan de regering ligt, wordt de Wet Werk en Zekerheid, die sinds 1 januari 2015 is ingevoerd, binnenkort op een aantal punten gewijzigd. De nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is inmiddels op internet gepubliceerd. De komende tijd kan iedereen zijn mening geven over deze nieuwe wet en de eerste kritiek op het voorstel is al binnen.
Van Oers helpt u met de nieuwe Privacy regelgeving in Transport 03-06-2018 Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing. De AVG volgt de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens op en is meer toegespitst op de gedigitaliseerde samenleving. De AVG is aanzienlijk strenger en nagenoeg ieder bedrijf krijgt ermee te maken.
Voorkom oneerlijke concurrentie voor Nederlands transport 01-06-2018 De Europese Commissie wil met het Mobility Package de Europese transportsector eerlijker, transparanter en socialer maken. Met de huidige voorstellen gebeurt in grote mate het tegenovergestelde, vinden Transport en Logistiek Nederland, FNV en CNV. Deze partijen riepen Tweede Kamerleden daarom met een petitie op te strijden voor het behoud van de huidige Europese wetten, inclusief de flexibiliteit van Nederlandse aanvullende regelgeving.
Eerste« Vorige12345...5253Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…