Nieuws

De waarde(n) van het familiebedrijf 08-03-2017 Het Erasmus Centre for Family Business (ECFB) heeft onderzoek gedaan naar het belang van de familiewaarden binnen het familiebedrijf. Hieruit komt naar voren dat de familiewaarden een zeer belangrijke factor zijn binnen het familiebedrijf en bijdragen aan het relatief bovenmatig presteren van familiebedrijven.
Hoe toegankelijk wordt het UBO-register? De laatste ontwikkelingen 08-03-2017 Op 28 februari 2017 heeft de commissie van Europese en monetaire zaken van het Europees parlement een amendement aangenomen dat betrekking heeft op het in te voeren UBO-register. Uit dit register moet blijken wie belanghebbende is tot het vermogen van BV’s, niet beursgenoteerde NV’s, stichtingen, verenigingen en personenvennootschappen. De sleutel tot uw privacy!
Stand van zaken afschaffing pensioen in eigen beheer februari 2017 22-02-2017 Al ruim drie jaar zijn de staatssecretarissen van Financiën bezig om oplossingen aan te dragen voor de knelpunten van het pensioen in eigen beheer van directeurgrootaandeelhouders (dga’s). In 2016 is daar dan eindelijk een keuze in gemaakt. Het pensioen in eigen beheer wordt afgeschaft.
Familievermogen op straat door centraal aandeelhoudersregister? 07-02-2017 Is uw familievermogen binnenkort voor iedereen zichtbaar? Ligt het met andere woorden gewoon op straat? Het vermogen van uw onderneming wilt u bij voorkeur afschermen voor de buitenwereld en u wilt niet aan de grote klok hangen “wat u waard bent”. Een korte uiteenzetting wat het centraal aandeelhouderregister inhoudt, wat dit voor u betekent én wat u kunt doen om het familievermogen optimaal te beschermen tegen ongenode gasten.
Goed pensioen in familiebedrijf. Voor oud én jong! 03-02-2017 Daar waar de overdragende generatie denkt aan voldoende (pensioen) inkomen na de overdracht, denkt de jongere generatie aan zekerheid van inkomen voor nu en het gezin. Ook in mindere tijden.
Einde cao-onderhandelingen Beroepsgoederenvervoer voorlopig nog niet in zicht. 23-01-2017 Op dit moment lopen er in de sector transport & logistiek twee landelijke cao’s. Dit is de cao ‘Goederenvervoer’ (KNV) en de cao ‘Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen’(TLN). Beide cao’s lopen af op 31 december 2016 en moeten dus verlengd worden.
NIWO Nieuws 23-01-2017 Bij Van Oers Accountancy & Advies helpen wij u graag bij het aanvragen van een NIWO vergunning.
Novelle Pensioen Eigen Beheer in aantocht 20-01-2017
Strategisch inkomens- en vermogensplan 18-01-2017 Voor u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) of ondernemer (voor de Wet Inkomstenbelasting 2001) is het lastig om te beoordelen hoe veel inkomen en vermogen u nodig heeft nadat u bent gestopt met werken.
Wat is een compagnonverzekering? 20-12-2016 Onlangs hebben wij op onze website uitgelegd wat een overlijdensrisicoverzekering is.
Tijdelijke oplossing voor vervangingsproblemen door Wwz 20-12-2016 De PO-Raad heeft afspraken kunnen maken die scholen tijdelijk enige ruimte geven in de vervangingsproblematiek door de Wet werk en zekerheid (Wwz).
Liefde maakt blind, dus let extra goed op! 20-12-2016
De ongewisse toekomst van het familiebedrijf 14-12-2016 Uit verschillende onderzoeken van diverse (inter)nationale instanties met betrekking tot het familiebedrijf en de visie op de (ongewisse) toekomst hiervan komen steevast dezelfde uitkomsten. Enerzijds heeft men vertrouwen in de nabije toekomst terwijl men anderzijds niet (voldoende) voorbereid lijkt voor de lange(re) termijn.
Zó kan blockchain de logistiek verbeteren 12-12-2016 Auteur: Martijn Siebrand, specialist Transport & Logistiek
10 TIPS VOOR DE AANGIFTE VAN DE OMZETBELASTING 09-12-2016 De laatste belastingaangifte staat voor de deur. Waar moet u op letten en waar kunt u voordelen behalen? Lees de tien tips.
Eerste« Vorige12345...4546Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
Namens alle medewerkers van Van Oers Accountancy & Advies wensen wij u hele fijne feestdagen en een knallend 2017! https://t.co/AaphZmH3C6
https://t.co/WELwUx4LsE We zijn langsgeweest bij het glazen huis! https://t.co/11UVqXssQ5