Nieuws

Wat betekent de Europese privacywet voor uw transportbedrijf? 01-12-2017 Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor uw transportbedrijf?
Transportprijzen stijgen extreem hard door gebrek aan laadcapaciteit 29-11-2017 De capaciteitsindex en de prijsindex in het Europese wegtransport zijn en blijven op extreme niveaus. Gevolg van deze aanhoudende trend is een laag blijvende laadcapaciteit die zorgt voor steeds hogere transportprijzen.
Wetswijziging WML voor de logistieke sector 23-11-2017 Vanaf 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Vanaf dat moment is het verplicht om over gewerkte overuren ook minimaal het WML te betalen. Wat verandert er voor werkgevers in de logistiek sector?
Vof of maatschap fiscaal interessant tussen medici en hun partner? 17-11-2017 Als echtgenoten of partners met elkaar een maatschap of vof aangaan, zijn zij beiden fiscaal ondernemer. Een maatschap of vof tussen echtgenoten is fiscaal interessant omdat de winst dan verdeeld wordt over de partners. Dit levert een lagere belastingdruk op. Extra aantrekkelijk wordt het als beiden ook recht hebben op ondernemersfaciliteiten. Denk daarbij onder meer aan de zelfstandigenaftrek en oudedagsreserve. Echter, bij medici heeft één van beiden meestal geen recht op ondernemersfaciliteiten omdat een van de twee veelal niet-medische activiteiten verricht.
Logistiek Nederland verwacht zeer sterke groei in 2018 16-11-2017 De branche wil fors meer investeren en efficiënter gaan werken.
Van Oers Marathon Brabant een groot succes 08-11-2017 Zondag 29 oktober vond de Van Oers Marathon Brabant weer plaats in Etten-Leur. Wij kijken terug op een succesvolle en sportieve dag.
Btw bij inzet van medisch personeel 03-11-2017 Bij het ter beschikking stellen van arbeid door medisch personeel komt al gauw de vraag op hoe dit voor de btw moet worden geduid. Het verrichten van medische diensten is namelijk vrijgesteld van btw, terwijl het uitlenen van personeel in beginsel met 21% btw belast is. Een wereld van verschil.
Elf tachomanipulaties bij controle Zeeland 27-10-2017 Bij een derde van de vrachtwagens die zijn gecontroleerd tijdens een driedaagse actie in Zeeland, is een overtreding geconstateerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) inspecteerde 222 voertuigen en constateerde ruim 70 overtredingen. De meeste overtredingen betroffen de rij- en rusttijden: 33 chauffeurs waren in overtreding. De inspecteurs stelden 11 maal vast dat met de tachograaf was gemanipuleerd en 8 vrachtwagens waren overbeladen.
Benelux-landen gaan wegvervoer gerichter controleren 22-10-2017 Dankzij een nieuw Benelux-besluit gaan de inspectiediensten voor het wegvervoer van de Benelux-landen met elkaar gegevens uitwisselen over het gebruik van de tachograaf en het respect voor de rij- en rusttijden door transportondernemingen. Op basis van deze gegevens worden risicoprofielen opgesteld en zullen ondernemingen met een hoog risicocijfer meer en gerichter worden gecontroleerd. Deze beslissing op Benelux-niveau komt de verkeersveiligheid en het ‘level playing field’ in de wegvervoersector sterk ten goede. Gerichtere controles laten ook toe met dezelfde middelen efficiënter te gaan controleren.
Voorstel Europese Commissie ten aanzien van cabotage 20-10-2017 Op 31 mei 2017 heeft de Europese Commissie een aantal voorstellen gepubliceerd (Mobility Package), die moeten leiden tot bevordering van een gelijk speelveld in de transportsector in Europa. Deze voorstellen hebben onder andere betrekking op cabotage.
Controle Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) 20-10-2017 Op dit moment constateren wij dat de ILT controles op afstand uitvoert. Graag informeren wij u hieronder kort over de inhoud van dergelijke inspecties.
Onderzoek naar het mobiliteitspakket van de Europese Commissie 20-10-2017 11 september jl. hebben wij de derde bijeenkomst gehad van de branche expert groep transport & logistiek waarbij verschillende adviseurs uit onze branche sparren over belangrijke aspecten in de transportbranche. Dit keer was Panteia uitgenodigd, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat het transport en mobiliteitsonderzoek als belangrijk onderdeel heeft.
Top 5 belangrijkste wijzigingen regeerakkoord 11-10-2017 De partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben gisteren hun plannen gepresenteerd voor de komende kabinetsperiode.
Inzicht en lef vanuit de huisarts voorkomt dure en overbodige behandelingen 06-10-2017 Huisartsen kunnen een vast bedrag per patiënt hanteren. Dit zal ervoor zorgen dat de kosten worden beperkt. Daarnaast scheelt het in het aantal uren dat de huisarts moet declareren.
Zonnebrand en tandpasta weer terug naar 21% btw 05-10-2017 Met ingang van 1 januari 2018 wordt de definitie van het begrip ‘geneesmiddelen’ aangescherpt. Sommige zelfzorgproducten die sinds november 2016 onder het verlaagde tarief van 6% vallen, zoals bepaalde zonnebrandmiddelen en tandpasta’s, vallen per 1 januari 2018 weer onder het algemene btw-tarief van 21%.
Eerste« Vorige12345...4950Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…