Nieuws

Strategisch inkomens- en vermogensplan 17-12-2018 De bouwsector staat er financieel gezien goed voor ondanks de prijsstijgingen van materiaal en de krappe arbeidsmarkt. Zonder een goede strategie echter geen solide groei en geen duurzame en toekomstbestendige onderneming.
Pas in 2021 nieuwe Wet DBA 17-12-2018 Zoals u wellicht weet, geldt sinds 1 mei 2016 de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA). Al lange tijd is bekend dat er een opvolger van de huidige Wet DBA dient te komen. Het kabinet wil met een nieuwe wet de schijnzelfstandigheid van zzp’ers beter aanpakken en concurrentie op arbeidsvoorwaarden voorkomen.
Digitalisatie in de bouw biedt een zee aan kansen, maar heeft u ook nagedacht over cyberrisico’s die op de loer liggen? 17-12-2018 De bouwsector is door digitalisatie volop in verandering. Innovaties in de bouwsector gaan de toekomst bepalen. Wie nu als eerste belangrijke innovaties gaat toepassen, zal straks behoren tot één van de voorlopers in de bouwsector. Met nieuwe technologieën heeft u de mogelijkheid om het bouwproces efficiënter, goedkoper en duurzamer in te richten, mede hierdoor kunt u zich onderscheiden van de concurrentie.
Werkgeverslasten 2019, sectorpremie gaat naar 0% 13-12-2018 Onlangs zijn de sectorpremies voor 2019 gepubliceerd. Voor de sector bouwbedrijf is de WW-sectorpremie voor 2019 vastgesteld op 0%. Dit premiepercentage geldt ongeacht het contract van de werknemer.
Omzet bouwsector opnieuw gestegen 12-12-2018 De omzet van de bouwsector is in het derde kwartaal van 2018 met 9,9 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. De totale vergunde bouwsom lag 5 procent hoger, door een toename van de vergunde bouwkosten voor de bouw en verbouw van bedrijfsgebouwen. Wel is voor het tweede kwartaal op rij voor minder nieuwbouwwoningen een vergunning verleend, bijna 12 procent minder dan in het derde kwartaal van 2017. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de bouwnijverheid.
Brexit: wat zijn de gevolgen voor u? 04-12-2018 Het Verenigd Koninkrijk verlaat op 29 maart 2019 de Europese Unie. Doet u zaken met het VK? Dan is het van groot belang om te inventariseren wat de gevolgen van de Brexit voor u zijn.
Waarde vakantiedagen 04-12-2018 De uitbetaling van vakantiedagen is al jaren een heikel punt in de transportsector. Aanleiding is een arrest van het Europese Hof van Justitie (2011). Volgens die uitspraak moet de beloning voor een vakantiedag gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. Dat is in de transportsector niet het geval. De uitbetaling van een vakantiedag is uitsluitend gebaseerd op het basissalaris zoals in de CAO ook vastgelegd is. Er wordt geen rekening gehouden met toeslagen en de vele overuren.
Een wereldwijde cybersecurity standaard voor de logistiek 04-12-2018 Cybercriminaliteit is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in de media. Digitalisering biedt veel kansen, echter zit hier ook een keerzijde aan. Het risico op een cyberincident is bij veel organisaties hoog. Er wordt in veel situaties niet nagedacht over de mogelijke risico’s en een hacker zou hier gebruik van kunnen maken. Wanneer u slachtoffer wordt van cybercriminaliteit kan dit leiden tot het verlies van vertrouwelijke gegevens, onbeschikbaarheid van kritieke systemen en/of direct financieel verlies.
Strategisch inkomens- en vermogensplan 03-12-2018 Aanhoudende prijsdruk en krappe arbeidsmarkt zorgen voor uitdagingen in de logistieke sector. Daarom is een goede strategie van groot belang voor uw bedrijf. Zonder een goede strategie geen solide groei en geen duurzame en toekomstbestendige onderneming.
TLN bijeenkomst Bedrijfscontroles ILT en tweede generatie tachograaf 28-11-2018 Op 6 september jl. was het transportteam van Van Oers Accountancy en advies aanwezig bij een bijeenkomst van TLN. Bovengenoemde onderwerpen stonden centraal.
Van Oers Transportseminar 21-11-2018 Woensdag 21 november 2018 vond sinds lange tijd weer het Van Oers Transportseminar plaats. Deze editie, met als thema midden in de dynamiek, werd gehouden in het BondPark te Breda.
Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf 22-10-2018
ITT-Event 2018 07-09-2018 Ons transportteam was deze zomer aanwezig bij het Innovatie & Technologie in Transportmanagement event. Een inspirerende dag waar we veel wijzer zijn geworden van de huidige stand van zaken. We lichten de highlights voor u toe.
De transportsector en overgangsrecht verordening sociale zekerheid 07-09-2018 Bij grensoverschrijdend werken en ondernemen speelt de vraag in welk land de inkomsten belastbaar zijn. Daarnaast is van belang in welk land men sociaal verzekerd is. Sociale verzekeringen zijn verzekeringen die zorgen voor inkomsten of tegemoetkomingen in bepaalde situaties, zoals een werkloosheidsuitkering en/of een vergoeding van ziektekosten. Voor deze sociale verzekeringen moeten ook premies worden afgedragen.
Subsidieregeling voor advies over Brexit 07-09-2018 Indien u zaken doet met het Verenigd Koninkrijk, dan is het handig om te weten of u ook te maken krijgt met de gevolgen van Brexit.
Eerste« Vorige12345...5354Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…