Nieuws

Belastingheffing in België over afgekocht of omgezet pensioen in eigen beheer 13-03-2018 Per 1 april 2017 is de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen ingegaan. Op grond van die wet heeft een directeur-grootaandeelhouder (dga) tot en met 31 december 2019 de mogelijkheid om het opgebouwde pensioen in eigen beheer belastingvrij om te zetten in een oudedagsverplichting (hierna: ODV).
“Normaal” loon tijdens vakantie? 12-03-2018 Al een tijd is het bekend dat CNV voornemens is claims in te dienen tegen transportbedrijven, omdat werknemers tijdens hun vakantie alleen het basisloon uitbetaald krijgen.
Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) 08-03-2018 Op 1 februari jl. waren wij als Van Oers Logistiek weer vertegenwoordigd bij de branche expertgroep Logistiek. Dit keer was de ILT uitgenodigd om een presentatie te geven over hun werkwijze, geconstateerde overtredingen, toekomstplannen en samenwerking in Europa. Het was een boeiende presentatie waarin wel duidelijk is geworden dat het sjoemelen met tachograafschijven een groot zorgenkindje is.
Brexit: de stand van zaken 06-03-2018 Het Verenigd Koninkrijk gaat de EU verlaten, zo bleek uit het op 23 juni 2016 gehouden referendum. De voorziene datum waarop het Verenigd Koninkrijk de EU gaat verlaten is vrijdag 29 maart 2019.
Data-integratie evenement 04-03-2018 Op 25 januari j.l. hebben wij samen met Data Club het Data-integratie event georganiseerd.
Recordhoge transportprijzen duren voort 02-03-2018 De minuscule capaciteitsstijging op de transportmarkt zorgt niet voor een daling van de transportprijzen, die al sinds december op een recordhoogte staat. Dat blijkt uit de vierendertigste editie van de Transport Market Monitor van Capgemini Consulting en Transporeon, die de dynamiek van het Europese transport en goederenvervoer beoordeelt.
Vererving van een oudedagsverplichting 27-02-2018 Per 1 april 2017 is de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen ingegaan. Op grond van die wet heeft een directeur-grootaandeelhouder (dga) tot en met 31 december 2019 de mogelijkheid om het opgebouwde pensioen in eigen beheer belastingvrij om te zetten in een oudedagsverplichting (hierna: ODV).
Chauffeur hoeft niet aan te tonen dat hij niet in cabine heeft geslapen 23-02-2018 De handhaving op het doorbrengen van de weekendrust (45 uur) in de cabine lijkt in Europa veel strenger te zijn dan eerder verwacht. Behalve op heterdaad worden ook overtredingen in andere landen beboet. Dat meldt adviesbureau Transport in Nood. De bewijslast wordt bij de chauffeur en transporteur neergelegd. “Er wordt een boete uitgeschreven als de chauffeur niet kan aantonen dat hij op een andere plek dan de cabine geslapen heeft.” UPDATE: Bij nader inzien blijkt dat er geen bewijslast bij de chauffeur of transporteur ligt.
Btw-vrijstelling voor medische diensten bij ketenzorg 20-02-2018 Onlangs heeft het Hof 's-Hertogenbosch een uitspraak gewezen omtrent de btw-vrijstelling voor medische diensten.
Gebruikelijk loon medisch specialisten 2018 29-01-2018 Onlangs heeft de belastingdienst het gebruikelijk loon van medisch specialisten voor 2018 vastgesteld. Het gebruikelijk loon bedraagt € 130.950, eventueel verhoogd met de verplichte bijdrage aan het beroepspensionfonds.
Europese Hof zet streep door cabinekamperen 29-12-2017 Het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat het doorbrengen van de normale wekelijkse rusttijd van 45 uur niet in de truckcabine mag. Dat is de conclusie in de rechtszaak die transporteur Vaditrans tegen de Belgische staat had aangespannen.
Dutch Design Week 2017 28-12-2017 Op woensdag 25 oktober 2017 heeft het transportteam van Van Oers samen met klanten het ABN AMRO Sector-Event op de Dutch Design Week in Eindhoven bezocht. De middag begon met een plenaire sessie gevolgd door de sectorsessie van Transport en Logistiek. Tijdens de sectorsessie werd onder andere de volgende vraag behandeld; wat kan design voor de transportsector betekenen en hoe kan dit door worden gevoerd?
Leasecontracten met koopoptie is levering voor de btw 28-12-2017 Leasecontracten betreffende de lease van bijvoorbeeld auto’s of vrachtwagens kunnen op verschillende manieren worden vormgegeven. Twee bekende vormen zijn operational lease en financial lease. Bij operational lease wordt de auto nooit eigendom van de huurder en bij financial lease gaat de eigendom na betaling van de laatste leasetermijn automatisch over op de huurder. Op btw-gebied worden deze twee vormen verschillend behandeld. Operational lease wordt aangemerkt als verhuur waardoor btw is verschuldigd over de leasetermijnen. Financial lease wordt aangemerkt als een levering bij aanvang van het leasecontract, waardoor btw ineens verschuldigd is bij de eerste leasetermijn.
0% btw niet voor ‘onderaannemer vervoerder’ 28-12-2017 Het Hof van Justitie heeft in een arrest van 29 juni 2017 (L.C. IK) geoordeeld dat de btw-vrijstelling (in Nederland het 0%-tarief) voor diensten met betrekking tot uitvoer alleen toegepast kan worden als die dienst rechtstreeks voor de afzender of ontvanger van de goederen wordt verricht.
0% btw niet voor ‘onderaannemer vervoerder’ 28-12-2017 Het Hof van Justitie heeft in een arrest van 29 juni 2017 (L.C. IK) geoordeeld dat de btw-vrijstelling (in Nederland het 0%-tarief) voor diensten met betrekking tot uitvoer alleen toegepast kan worden als die dienst rechtstreeks voor de afzender of ontvanger van de goederen wordt verricht.
Eerste« Vorige12345...5051Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…