Nieuws

Stagiair in de huisartsenzorg: dubbel voordeel voor u! 01-08-2017 Als stagebieder in de huisartsenzorg kunt u via de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) naast een stagevergoeding, ook een vergoeding aanvragen voor de praktijkbegeleiding.
Marktontwikkelingen Transport & Logistiek 26-06-2017 We zien inmiddels een verder aantrekkende economie in de Eurozone. Tevens horen we steeds meer dat het vinden van chauffeurs moeilijk is. En er komen nog steeds meer warehouses in de regio’s met veel transport bewegingen.
Eén cao voor de hele transportsector een feit 21-06-2017 Maandag 12 juni zijn de leden van CNV Vakmensen akkoord gegaan met de nieuwe cao voor de transportsector (beroepsgoederenvervoer over de weg). Daarmee is één landelijke cao voor de hele sector een feit.
Het Truckkartel 20-06-2017 Inmiddels zal het bij de meeste transportondernemers wel bekend zijn. De prijsafspraken die gedurende 14 jaar zijn gemaakt tussen 6 grote fabrikanten van vrachtwagens. Eind juli 2016 werden 5 fabrikanten beboet door de Europese commissie.
Aftrap Transport & Logistiek Academy 18-06-2017 De Van Oers Academy biedt nu ook transportcursussen aan.
Goed jaar wegvervoer, daling winstgroei totale logistieke sector 16-06-2017 Personeelskosten lopen hard op en de druk op de tarieven blijft.
SRA branche bijeenkomst transport 14-06-2017 Van Oers neemt deel aan de SRA branche expert groep Transport & Logistiek. Vier keer per jaar komen collega accountants uit het hele land samen om met elkaar de ontwikkelingen in de branche te bespreken.
Afstorten bij een bank of verzekeraar van Oudedagsverplichting in eigen beheer 26-05-2017 Evenals het voorgaande artikel, gaat ook dit stuk over praktische aandachtspunten waar de adviespraktijk en de Belastingdienst tegenaan lopen, sinds de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer per 1 april 2017 is ingegaan.
Afkoop pensioen in eigen beheer bij B.V. met stamrecht op de balans 08-05-2017 Sinds de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer op 27 maart 2017 is gepubliceerd in het Staatsblad en per 1 april 2017 is ingegaan, loopt zowel de Belastingdienst als de adviespraktijk aan tegen verschillende praktische zaken. De afkoop van het pensioen in eigen beheer, indien er ook (een) stamrecht(en) op de balans van dezelfde vennootschap staat, is één van die praktische zaken, waar wij in dit artikel onze aandacht op vestigen.
Blockchain zet businessmodellen op z’n kop 02-05-2017 Rotterdamse haven is maar één sector die van blockchain kan profiteren
Aftrekuitsluiting bij zakelijke huisvestingskosten (BUA) 21-04-2017 In beginsel kan een ondernemer de btw die aan hem in rekening wordt gebracht in aftrek brengen. Een uitzondering hierop betreft goederen en diensten die door de ondernemer worden betaald maar worden gebruikt voor privédoeleinden van de werknemers.
Aftrek van btw op kosten voor gratis activiteiten bij onlosmakelijke samenhang met btw-belaste activiteiten 21-04-2017 Aftrek van btw op kosten is in beginsel slechts mogelijk voor zover de aangekochte goederen en diensten worden gebruikt voor btw-belaste activiteiten. Dit wil echter niet zeggen dat de btw op kosten die betrekking hebben op niet-economische activiteiten, zoals het gratis verlenen van activiteiten, nooit voor aftrek in aanmerking komt.
Ruime(re) toepassing 2%-tarief overdrachtsbelasting bij woningen 21-04-2017 Dient bij de overdracht van een kantoorpand 2% of 6% overdrachtsbelasting te worden betaald? De Hoge Raad heeft recent een ruimere uitleg gegeven aan het begrip woning in de zin van de overdrachtsbelasting. Hierdoor kan in sommige gevallen ook bijvoorbeeld een kantoorpand met maar 2% overdrachtsbelasting worden overgedragen.
Het begrip bouwterrein trekt in een recente uitspraak opnieuw aandacht 21-04-2017 De (resten van) bebouwing op een terrein verhinderen volgens de arresten Maasdriel en Don Bosco van het Hof van Justitie niet dat een geleverd grond als ‘bouwterrein’ moet worden aangemerkt.
Geen volledig recht op btw-aftrek voor holding die ook een btw-onderneming drijft 21-04-2017 Onlangs heeft het Europese Hof van Justitie (hierna: HvJ) geoordeeld over het btw-aftrekrecht van (houdster)vennootschappen die een btw-onderneming drijven en daarnaast aandelen in deelnemingen bezitten. Uit deze uitspraak volgt dat dergelijke vennootschappen tegen een aftrekbeperking aan kunnen lopen.
Eerste« Vorige12345...4748Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
Namens alle medewerkers van Van Oers Accountancy & Advies wensen wij u hele fijne feestdagen en een knallend 2017! https://t.co/AaphZmH3C6
https://t.co/WELwUx4LsE We zijn langsgeweest bij het glazen huis! https://t.co/11UVqXssQ5