Nieuws

Voorstel Europese Commissie ten aanzien van cabotage 20-10-2017 Op 31 mei 2017 heeft de Europese Commissie een aantal voorstellen gepubliceerd (Mobility Package), die moeten leiden tot bevordering van een gelijk speelveld in de transportsector in Europa. Deze voorstellen hebben onder andere betrekking op cabotage.
Controle Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) 20-10-2017 Op dit moment constateren wij dat de ILT controles op afstand uitvoert. Graag informeren wij u hieronder kort over de inhoud van dergelijke inspecties.
Onderzoek naar het mobiliteitspakket van de Europese Commissie 20-10-2017 11 september jl. hebben wij de derde bijeenkomst gehad van de branche expert groep transport & logistiek waarbij verschillende adviseurs uit onze branche sparren over belangrijke aspecten in de transportbranche. Dit keer was Panteia uitgenodigd, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat het transport en mobiliteitsonderzoek als belangrijk onderdeel heeft.
Top 5 belangrijkste wijzigingen regeerakkoord 11-10-2017 De partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben gisteren hun plannen gepresenteerd voor de komende kabinetsperiode.
Zonnebrand en tandpasta weer terug naar 21% btw 05-10-2017 Met ingang van 1 januari 2018 wordt de definitie van het begrip ‘geneesmiddelen’ aangescherpt. Sommige zelfzorgproducten die sinds november 2016 onder het verlaagde tarief van 6% vallen, zoals bepaalde zonnebrandmiddelen en tandpasta’s, vallen per 1 januari 2018 weer onder het algemene btw-tarief van 21%.
Aanscherping definitie geneesmiddelen 26-09-2017 Met ingang van 1 januari 2018 wordt de definitie van het begrip ‘geneesmiddelen’ aangescherpt.
Prinsjesdagspecial | Wat staat er in het Belastingplan 2018 20-09-2017 In deze Prinsjesdagspecial staan de belangrijkste voorstellen uit het Belastingplan 2018 en aanvullende wetsvoorstellen voor u op rij.
6 miljoen euro voor nieuw logistiek kenniscentrum in Breda 20-09-2017 De provincie Brabant krijgt een nieuw logistiek kenniscentrum: de Logistics Community Brabant (LCB). Voor realisatie van het LCB, dat vanochtend in Breda werd gepresenteerd, komt een bedrag vrij van 6 miljoen euro. Het centrum is vooral bedoeld voor logistieke mkb’ers die, met hulp van kennisinstellingen en het onderwijs, hun bedrijfsvoering willen moderniseren.
Bedrijvigheid in transportsector hoger dan in jaren 20-09-2017 Nederlandse transportondernemers hebben het drukker hebben dan ooit. Dat blijkt uit de laatste conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Onder andere door de aantrekkende economie bereikt de bedrijvigheid in de transportsector het hoogste punt in zes jaar. Daar zit echter ook een keerzijde aan. Het tekort aan personeel wordt steeds groter. Bijna 40 procent van de transportondernemingen meldde voor het tweede kwartaal een tekort aan arbeidskrachten.
Top 30 accountantskantoren: Omzet weer op niveau 2009, wel winnaars en verliezers 15-09-2017 De top 30 van accountantskantoren ziet er niet fundamenteel anders uit dan vorig jaar. Bij de Big Four wisselden de nummers 2 en 3 PwC – nu nr 2 – en EY van plek. KPMG is opnieuw het kleinste Big Four kantoor. Deloitte is nu op afstand het grootste accountantskantoor van Nederland. Met een omzet van € 814 miljoen loopt het kantoor € 70 miljoen voor op nr 2. In percentage uitgedrukt is DRV de grootste groeier. Dit kantoor noteerde een groei van ruim 16%. Dit blijkt uit de cijfers zoals die zijn verzameld door de Full ● Finance onderzoekers Arjen Schutte en Marcel Maassen.
Problemen met het Belgische tolsysteem 29-08-2017 Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft bij de Belgische tegenhanger nagevraagd wat er misgaat met de tolheffing op vrachtwagens. De Belgische beheerder van het tolsysteem, ViaPass, en de Vlaamse Belastingdienst, verantwoordelijk voor de inning van de boetes, zijn echter verbaasd over de klachten vanuit Nederland over het Belgische tolsysteem.
Nieuwe subsidieregeling voor duurzaam transport 25-08-2017 Eind september gaat een nieuwe subsidieregeling van start voor duurzaam transport, Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en Innovaties in Transport geheten. De DKTI-Transport heeft een looptijd van 2017 tot en met 2021. Voor 2017 is ongeveer 17 miljoen euro beschikbaar.
Transportcapaciteit bereikt dieptepunt 22-08-2017 De transportcapaciteit is in het tweede kwartaal van 2017 gedaald tot een niveau dat het diepst is in zeven jaar tijd. Dat blijkt uit de tweeëndertigste editie van de Transport Market Monitor van Capgemini Consulting en Transporeon, die de dynamiek van het Europese transport en goederenvervoer in kaart brengt.
Stagiair in de huisartsenzorg: dubbel voordeel voor u! 01-08-2017 Als stagebieder in de huisartsenzorg kunt u via de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) naast een stagevergoeding, ook een vergoeding aanvragen voor de praktijkbegeleiding.
Marktontwikkelingen Transport & Logistiek 26-06-2017 We zien inmiddels een verder aantrekkende economie in de Eurozone. Tevens horen we steeds meer dat het vinden van chauffeurs moeilijk is. En er komen nog steeds meer warehouses in de regio’s met veel transport bewegingen.
Eerste« Vorige12345...4849Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…