Nieuws

Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf 22-10-2018
ITT-Event 2018 07-09-2018 Ons transportteam was deze zomer aanwezig bij het Innovatie & Technologie in Transportmanagement event. Een inspirerende dag waar we veel wijzer zijn geworden van de huidige stand van zaken. We lichten de highlights voor u toe.
De transportsector en overgangsrecht verordening sociale zekerheid 07-09-2018 Bij grensoverschrijdend werken en ondernemen speelt de vraag in welk land de inkomsten belastbaar zijn. Daarnaast is van belang in welk land men sociaal verzekerd is. Sociale verzekeringen zijn verzekeringen die zorgen voor inkomsten of tegemoetkomingen in bepaalde situaties, zoals een werkloosheidsuitkering en/of een vergoeding van ziektekosten. Voor deze sociale verzekeringen moeten ook premies worden afgedragen.
Subsidieregeling voor advies over Brexit 07-09-2018 Indien u zaken doet met het Verenigd Koninkrijk, dan is het handig om te weten of u ook te maken krijgt met de gevolgen van Brexit.
Leg een verbod op privégebruik bestelauto goed vast 03-09-2018 Werkgevers die werknemers in een bestelauto van de zaak laten rijden, verbieden hen vaak om de bestelauto voor privédoeleinden te gebruiken met als doel de bijtelling achterwege te kunnen laten. Dat laatste gaat echter niet altijd goed.
Omzet bouw groeit met dubbele cijfers 03-09-2018 De omzet in de bouw is in het tweede kwartaal van 2018 met twaalf procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. Het aantal vacatures in de sector is verder opgelopen, net als het aantal ondernemers dat aangeeft last te hebben van personeelstekort.
Wacht logistieke sector een massale shake out? 23-08-2018 De economische groei waar we nu in zitten leveren logistiek dienstverleners in Nederland vooralsnog weinig op. Er wordt weliswaar meer omzet geboekt, minder dan de helft van de bedrijven heeft ook meer winst gemaakt in het afgelopen kwartaal, zo meldt TLN. Dat voorspelt een boze toekomst. Of wordt de soep toch niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend?
Internationaal transport in Nederland groeit met 4 procent 13-08-2018 In 2017 werd 199 miljoen ton goederen over de weg vervoerd van en naar Nederland. Dat is een stijging van 4,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Zowel vrachtauto’s uit Nederland als vrachtauto’s afkomstig uit het buitenland vervoerden meer in 2017. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Europarlement verwerpt voorstellen eerlijke transportmarkt 16-07-2018 Het Europees Parlement (EP) heeft de voorstellen van de Europese Commissie voor eerlijker concurrentie in het wegvervoer afgewezen. Het zogeheten ‘Mobiliteitspakket’ gaat terug naar de transportcommissie uit het parlement zelf.
De ontwikkelingen in de bouw 12-07-2018 In de bouw staan heel veel seinen op groen. De investeringen in infrastructuur nemen toe, er is meer ruimte voor utiliteitsbouw en de Nederlandse huizenmarkt blijft sterk. Dit alles heeft zich vertaald in uitstekende financiële cijfers over 2017. Een kanttekening is wel dat de ontwikkeling zo snel gaat dat veel bouwers het werk niet aankunnen en materialen niet geleverd krijgen.
Van Oers helpt u met de nieuwe Privacy regelgeving in Bouw 10-07-2018 Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing. De AVG volgt de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens op en is meer toegespitst op de gedigitaliseerde samenleving. De AVG is aanzienlijk strenger en nagenoeg ieder bedrijf krijgt ermee te maken.
Hoge subsidie voor lage inkomens 08-07-2018 Uiterlijk 31 juli 2018 verstuurt de Belastingdienst de definitieve berekening van het Lage Inkomens Voordeel (hierna: LIV). De uitbetaling van de financiële tegemoetkoming gebeurt binnen zes weken na de dagtekening van de definitieve berekening. Komt u ook in aanmerking voor het LIV?
Bevlogen medewerkers zorgen voor grotere klanttevredenheid 05-07-2018 Een medewerkersonderzoek geeft uw organisatie inzicht in de beleving, wensen en behoeften van uw medewerkers. Met deze waardevolle resultaten begrijpt u het gedrag en de processen in uw organisatie beter, waardoor u uw medewerkers specifiek kunt beïnvloeden en u kunt sturen op betere resultaten en meer rendement.
Fiscale actualiteit: btw van 6% naar 9% per 1 januari 2019 04-07-2018 Bent u aanbieder van bouwwerkzaamheden of wilt u graag uw eigen woning opknappen? In het regeerakkoord is afgesproken dat het lage btw-tarief van 6% omhoog gaat naar 9% (waarschijnlijk per 1 januari 2019). Op Prinsjesdag zullen de belastingplannen voor 2019 definitief bekend worden gemaakt en vervolgens moeten de plannen goedgekeurd worden door het parlement.
Fiscale duurzaamheid: milieu-investeringsaftrek (MIA) en energie-investeringsaftrek (EIA) 02-07-2018 Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken of willen uw klanten die ook ondernemer zijn fiscaal voordelig investeren? Dat kan met de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). U kunt ook fiscale aftrek krijgen voor investeringen die een forse energiebesparing opleveren. Dit is de energie-investeringsaftrek (EIA).
Eerste« Vorige12345...5253Laatste

Op de hoogte blijven?
Naam:*
E-mailadres:*
Bedrijfsnaam:*
Ik wil meer informatie ontvangen over:
      

Volg ons op Twitter
RT @MarathonBrabant: Hoofdsponsor @VanOersAA kijkt uit naar #MB17. “Sport is dé manier om medewerkers en klanten beter te leren kennen.” ht…
RT @RegioinBedrijf: Dennis Klasen van @VanOersAA: "#Franchisenemers willen vandaag weten hoe hun vestiging het gisteren heeft gedaan" https…