Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlDienstenCorporate finance

Van Oers Corporate Finance

Wij realiseren de deal van uw leven! Een overname of fusie is te complex om zelf te regelen. Er staat immers veel op het spel. Wij nemen u volledig aan de hand om u goed te begeleiden en te ontzorgen, zodat u focus kunt houden op het nemen van belangrijke ondernemingsbeslissingen.

Cees Gijsbrechts - TES Groep
1 van
Bedrijf verkopen
Een bedrijfsverkoop is een complex traject dat vraagt om de juiste expertise. Onze specialisten hebben ruime ervaring en begeleiden u graag bij uw bedrijfsverkoop.
Waardebepaling
De waardebepaling is de basis voor de onderhandeling bij de aan- en verkoop van een bedrijf. Daarnaast voeren wij ook onafhankelijke waardebepalingen uit.
Bedrijfsovername
Overweegt u een bedrijf over te nemen? Onze specialisten zijn hier dagelijks mee bezig en voorzien u van professioneel en betrouwbaar advies.
Buy and build
Heeft u een schaalbaar businessmodel en wenst u uw groeidoelstellingen te versterken? Dan is buy and build wellicht de juiste strategie voor u.
Bedrijfsfinanciering
Hoe moet u de financiering regelen? En dient u eigen geld in te brengen? Wordt het een financiering via de bank of risicodragend kapitaal via private equity? Wij adviseren u.

Meer info - Corporate finance

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

De belofte van Van Oers Corporate Finance

Uw professionele adviseur bij fusies en overnames

Zoals u zelf misschien al hebt ondervonden is een overname of een fusie te complex om zelf te regelen. Er staat immers te veel op het spel om aan het toeval over te laten. Wij nemen u dus volledig aan de hand om u goed te begeleiden en te ontzorgen, zodat u focus kunt houden op het nemen van belangrijke ondernemingsbeslissingen. Wij helpen met het vinden van een perfecte match tegen de beste voorwaarden. Zo beloven wij, gedurende het hele proces, de beste voorwaarden voor u te realiseren, in wat de ‘deal van uw leven’ gaat zijn.

Lees hier meer over onze werkwijze

Kernwaarden Van Oers Corporate Finances

Wat kunt u verwachten wanneer u samenwerkt met Van Oers Corporate Finance

 • U komt met een adviseur aan tafel te zitten die zowel uw taal, als de taal van de markt spreekt en u stap voor stap door deze voor u onbekende wereld meeneemt.
 • Om voor u de ‘deal van uw leven’ te realiseren zullen wij ons brede netwerk aan transactiegerichte advocaten, investeringsmaatschappijen, notarissen, kopers en bankiers inzetten.
 • Belangrijke en kwalitatieve beslissingen neemt u niet alleen, die maken we samen en op basis van ratio met oog voor uw emotie.
 • Uw wensen zullen niet alleen worden vertaald naar transactiedoelstellingen, maar wij bewaken deze ook voor u. Dus ook wanneer dit niet in ons eigen voordeel is.
 • U gaat een samenwerking aan met onze ervaren, vastberaden, attente en eerlijke adviseurs. Zij zullen er alles aan doen om ‘de deal van uw leven’ te realiseren tegen de best mogelijke voorwaarden.
 • U mag van ons verwachten dat wij integraal gebruik maken van de diensten van Van Oers Accountancy & Advies, waardoor we snel kunnen schakelen met fiscalisten, accountants, juristen en due diligence specialisten.
 • U kiest voor een advieskantoor waar volgens zijn landelijke vakgenoten ‘Overnameadviseur van het Jaar 2019’ Alexander den Boer onderdeel uitmaakt van het team. Hier zijn wij ontzettend trots op.
 • U werkt samen met een partij die met alle betrokkenen schakelt, waardoor u slechts één contactpersoon heeft. Wel zo vertrouwd, wel zo prettig.

  “Van Oers is een partij die ik blind durf te vertrouwen”

  - Cees Gijsbrechts | TES Groep
  Lees hier het verhaal van TES Groep
  Cees Gijsbrechts - TES Groep

  Het netwerk van Van Oers Corporate Finance

  Met meer dan 50 jaar ervaring in dit vak, kennen we de klappen van de zweep. We weten welke uitdagingen u onderweg gaat tegenkomen, maar belangrijker, we weten hoe we van die uitdagingen successen kunnen maken. We hebben een groot netwerk aan transactiegerichte advocaten, investeringsmaatschappijen, notarissen en bankiers. Hierdoor blijven de lijntjes kort, waardoor we adequaat en snel kunnen schakelen.

  Wij verzekeren u van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Om dat waar te maken, zijn wij aangesloten bij de volgende vakorganisaties. Meer weten over ons netwerk?

  Lees hier meer over ons netwerk

  Onze Corporate Finance adviseurs regelen het voor u

  Als ondernemer wilt u niet voor verrassingen komen te staan. U wilt dat een transactie succesvol wordt afgerond. Wij bieden hierbij de helpende hand door middel van een transparante en professionele aanpak. We hebben al voor veel grote uitdagingen en serieuze deals gestaan. Wij houden ons hoofd koel, weten het optimale uit een traject te halen en vinden altijd oplossingen. Wij zijn uw persoonlijke gesprekspartner en spreken niet alleen de taal van het fusie- en overnamevak, maar ook die van de ondernemer. Wij vertalen uw wensen naar een gerichte transactiedoelstelling. Bent u klaar om de volgende stap te zetten? En bent u benieuwd wat de ‘deal van uw leven’ voor u betekent? Onze adviseurs staan klaar om u op weg te helpen!

  Deze Corporate Finance vragen stellen onze klanten

  Houden deze vragen u als ondernemer ook bezig?

  Klant
  Klant

  Hoe financier ik een bedrijfsovername of management buy-out?

  Winand Leenaars | Transactiemanager
  Winand Leenaars | Transactiemanager

  Met behulp van onze haalbaarheidsanalyse wordt gekeken welke financieringsstructuur haalbaar en gewenst is. Doorgaans bestaat de financiering uit een aantal elementen. Dit zijn eigen inbreng, banken, extern risicodragend kapitaal van investeerders en participatiemaatschappijen en mogelijk een lening van verkoper (vendor loan). Op basis van de haalbaarheidsanalyse wordt de optimale structuur bepaald.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Hoe kan ik de waarde van mijn onderneming verhogen?

  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Jerry van Leent | Transactiemanager

  Om de waarde van de onderneming te verhogen, dienen eerst de waardedrijvers en risico-elementen van uw onderneming geïdentificeerd te worden. Belangrijke facetten die hier onderdeel van kunnen uitmaken, zijn uw afhankelijkheid als DGA, actief zijn binnen een nichemarkt en de spreiding van uw klanten- en leveranciersportefeuille. Door de waardedrijvers te vergroten of de risico-elementen te beperken, wordt de waarde van uw onderneming verhoogd.

  Ontdek hier meer over de waardebepaling van uw bedrijf

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Hoe vind ik een geschikte koper?

  Winand Leenaars | Transactiemanager
  Winand Leenaars | Transactiemanager

  Op hoofdlijnen kan onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten kopers: strategische kopers, financiële kopers en het management als koper. Dit is afhankelijk van uw specifieke transactiedoelstelling. Door gebruik te maken van gegevens uit diverse databases, ons netwerk en markt specifieke kennis, kunnen wij de geschikte koper voor u vinden.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Is het conditioneren van garanties en vrijwaringen gebruikelijk?

  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Jerry van Leent | Transactiemanager

  Een vrijwaring is bedoeld voor specifieke, voorzienbare risico’s, zoals een lopend geschil. Een garantie heeft betrekking op een meer algemeen, onbekend risico. Mochten risico’s op voorhand bekend zijn, is het gebruikelijk om vrijwaringen op te nemen. Garanties zijn gebruikelijk bij een transactie, al blijft dit altijd een spel tussen koper en verkoper. Met name de hoogte en de looptijd van de garanties blijven een serieus onderhandelingspunt.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Koop ik de aandelen of de activa?

  Alexander den Boer | Directielid corporate finance
  Alexander den Boer | Directielid corporate finance

  Dit is afhankelijk van de transactiedoelstelling en de rechtsvorm. Wordt een onderneming anders dan in de vorm van aandelen gekocht, bijvoorbeeld alleen activa (machines) dan is er sprake van een activa deal. In het geval dat de aandelen van vennootschappen worden overgenomen, is er sprake van een aandelentransactie.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Moet ik een due diligence onderzoek laten uitvoeren?

  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Jerry van Leent | Transactiemanager

  Als koper heeft u een wettelijke onderzoeksplicht. Deze vervult u door de aannames en uitgangspunten te controleren voordat de overname geëffectueerd kan worden. Een gang naar de rechter in geval van een gebreke heeft alleen zin als u aan uw onderzoeksplicht heeft voldaan. Het belangrijkste argument blijft nog altijd dat u alleen een overname zou moeten willen doen als u ook daadwerkelijk “onder de motorkap” heeft gekeken.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is de cash and debt free waarde van mijn bedrijf?

  Alexander den Boer | Directielid corporate finance
  Alexander den Boer | Directielid corporate finance

  De cash and debt free waarde van een bedrijf wordt berekend door de netto schuldpositie af te trekken van de ondernemingswaarde. De netto schuldpositie wordt gebaseerd op het saldo van liquide middelen, rentedragende schulden en overige items met een schuldkarakter.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een transactie?

  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Jerry van Leent | Transactiemanager

  Dit varieert per transactie van het aantal beschikbare kopers en de voortgang van de onderhandelingen. Een gemiddelde doorlooptijd is circa 9 tot 12 maanden.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is mijn bedrijf waard?

  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Jerry van Leent | Transactiemanager

  Bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf kijken wij naar de toekomstige, te verwachten opbrengsten, uitgedrukt in geldstromen. Daarnaast spelen de voor de onderneming specifieke risico elementen een rol om de toekomstige waarde te vertalen naar de waarde per vandaag. Hier dient een uitgebreide analyse uitgevoerd te worden voordat een concreet antwoord gegeven kan worden op deze vraag.  

  Lees hier alles over de waardebepaling van uw bedrijf

  Lees het complete antwoord
  1 van 9
  alexander den boer
  Alexander den Boer | Directielid corporate finance
  Wilt u uw bedrijf verkopen of een bedrijf kopen?
  Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Laat een terugbelverzoek achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
  Neem contact op phone Terugbelverzoek