Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlDienstenCorporate finance

Van Oers Corporate Finance

Wij realiseren de deal van uw leven! Een overname of fusie is te complex om zelf te regelen. Er staat immers veel op het spel. Wij nemen u volledig aan de hand om u goed te begeleiden en te ontzorgen, zodat u focus kunt houden op het nemen van belangrijke ondernemingsbeslissingen.

Hans Reedijk voormalig eigenaar Belona

Meer info - Corporate finance

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Onze belofte: Vol Overgave

Bedrijfsovername, bedrijfsverkoop of bedrijfsfinanciering: wij maken de deal rond.

 

Hoe wij de deal van uw leven maken, zo maakt u ‘m nergens. Vol Overgave. Mét hoofdletters.

Want u wilt uw zaken goed geregeld hebben. Zeker als het om de verkoop van uw levenswerk gaat: uw bedrijf. Of wanneer u als ondernemer uw cirkel wilt vergroten middels een fusie of bedrijfsovername. Maar ook wanneer u het bedrijf wilt overdragen aan een nieuwe generatie om de cirkel echt rond te maken.

Het is onze missie om de deal van uw leven te maken op het gebied van bedrijfsovername of bedrijfsverkoop. Zodat u als ondernemer op positieve wijze terugkijkt op de belangrijkste mijlpaal van uw ondernemersavontuur. Samen maken we de cirkel rond. Dat doet u met een partner die u volledig vertrouwt, die u begrijpt en het beste wil voor u en uw bedrijf.

U neemt belangrijke ondernemingsbeslissingen. Wij vinden de perfecte match tegen de beste voorwaarden. Vol Overgave.

Lees hier meer over onze werkwijze

Maak het rond met Van Oers Corporate Finance

Wij zijn net even anders, maar dat heeft u inmiddels wel door. We zetten de kroon op uw (levens)werk. Met aandacht voor de transactiedoelstellingen, maar ook voor uw persoonlijke doelen.

Met onze Vol Overgave-mentaliteit gaan we verder dan anderen. Dat bevestigen onze klanten. Dat doen we stap voor stap: transparant tot de laatste zet. Met veel aandacht voor ratio én emotie.

U doet waar u goed in bent: op uw kennis, onderbuikgevoel en jarenlange ervaring afgaan. Wij doen waar wij goed in zijn: de deal rond maken.

Corporate Finance: Altijd een vertrouwd gezicht

Keer op keer aan tafel met een vertrouwd gezicht: dat vinden wij belangrijk. Met onze corporate finance-experts kunt u lezen en schrijven. Nu ‘exit’ of aankoop in zicht komt, staat er veel op het spel. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Daar kunt u ons – en ons netwerk van advocaten, investeringsmaatschappijen, notarissen, kopers en bankiers – op vertrouwen. Samen op weg naar de deal van uw leven.

Het is u vast niet ontgaan: Van Oers staat voor full-service. U mag van ons verwachten dat wij integraal gebruik maken van de diensten van Van Oers Accountancy & Advies, waardoor we snel kunnen schakelen met fiscalisten, accountants, juristen en due diligence specialisten.

  “Als ondernemer ben je in de lead, maar je hebt een partner als Van Oers nodig”

  - Jan Spiering | Kompak Food Tilburg
  Lees hier het verhaal van Kompak Food Tilburg
  Kompak Food Tilburg
  Deze corporate finance-vragen stellen onze klanten

  Houden deze vragen u als ondernemer bezig?

  Klant
  Klant

  Hoe financier ik een bedrijfsovername of management buy-out?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Met behulp van onze haalbaarheidsanalyse wordt gekeken welke financieringsstructuur haalbaar en gewenst is. Doorgaans bestaat de financiering uit een aantal elementen. Dit zijn eigen inbreng, banken, extern risicodragend kapitaal van investeerders en participatiemaatschappijen en mogelijk een lening van verkoper (vendor loan). Op basis van de haalbaarheidsanalyse wordt de optimale structuur bepaald.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Hoe kan ik de waarde van mijn onderneming verhogen?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Om de waarde van de onderneming te verhogen, dienen eerst de waardedrijvers en risico-elementen van uw onderneming geïdentificeerd te worden. Belangrijke facetten die hier onderdeel van kunnen uitmaken, zijn uw afhankelijkheid als DGA, actief zijn binnen een nichemarkt en de spreiding van uw klanten- en leveranciersportefeuille. Door de waardedrijvers te vergroten of de risico-elementen te beperken, wordt de waarde van uw onderneming verhoogd.

  Ontdek hier meer over de waardebepaling van uw bedrijf

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Hoe vind ik een geschikte koper?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Op hoofdlijnen kan onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten kopers: strategische kopers, financiële kopers en het management als koper. Dit is afhankelijk van uw specifieke transactiedoelstelling. Door gebruik te maken van gegevens uit diverse databases, ons netwerk en markt specifieke kennis, kunnen wij de geschikte koper voor u vinden.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Is het conditioneren van garanties en vrijwaringen gebruikelijk?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Een vrijwaring is bedoeld voor specifieke, voorzienbare risico’s, zoals een lopend geschil. Een garantie heeft betrekking op een meer algemeen, onbekend risico. Mochten risico’s op voorhand bekend zijn, is het gebruikelijk om vrijwaringen op te nemen. Garanties zijn gebruikelijk bij een transactie, al blijft dit altijd een spel tussen koper en verkoper. Met name de hoogte en de looptijd van de garanties blijven een serieus onderhandelingspunt.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Koop ik de aandelen of de activa?

  Alexander den Boer | Directielid Corporate Finance
  Alexander den Boer | Directielid Corporate Finance

  Dit is afhankelijk van de transactiedoelstelling en de rechtsvorm. Wordt een onderneming anders dan in de vorm van aandelen gekocht, bijvoorbeeld alleen activa (machines) dan is er sprake van een activa deal. In het geval dat de aandelen van vennootschappen worden overgenomen, is er sprake van een aandelentransactie.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Moet ik een due diligence onderzoek laten uitvoeren?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Als koper heeft u een wettelijke onderzoeksplicht. Deze vervult u door de aannames en uitgangspunten te controleren voordat de overname geëffectueerd kan worden. Een gang naar de rechter in geval van een gebreke heeft alleen zin als u aan uw onderzoeksplicht heeft voldaan. Het belangrijkste argument blijft nog altijd dat u alleen een overname zou moeten willen doen als u ook daadwerkelijk “onder de motorkap” heeft gekeken.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is de cash and debt free waarde van mijn bedrijf?

  Alexander den Boer | Directielid Corporate Finance
  Alexander den Boer | Directielid Corporate Finance

  De cash and debt free waarde van een bedrijf wordt berekend door de netto schuldpositie af te trekken van de ondernemingswaarde. De netto schuldpositie wordt gebaseerd op het saldo van liquide middelen, rentedragende schulden en overige items met een schuldkarakter.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een transactie?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Dit varieert per transactie van het aantal beschikbare kopers en de voortgang van de onderhandelingen. Een gemiddelde doorlooptijd is circa 9 tot 12 maanden.

  Lees het complete antwoord
  Klant
  Klant

  Wat is mijn bedrijf waard?

  Jerry van Leent | Manager
  Jerry van Leent | Manager

  Bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf kijken wij naar de toekomstige, te verwachten opbrengsten, uitgedrukt in geldstromen. Daarnaast spelen de voor de onderneming specifieke risico elementen een rol om de toekomstige waarde te vertalen naar de waarde per vandaag. Hier dient een uitgebreide analyse uitgevoerd te worden voordat een concreet antwoord gegeven kan worden op deze vraag.  

  Lees hier alles over de waardebepaling van uw bedrijf

  Lees het complete antwoord
  1 van 9
  image description
  Alexander den Boer | Directielid corporate finance
  Wilt u weten hoe wij uw deal rond maken?
  Laat een terugbelverzoek achter of bekijk onze diensten en branches. Voor elk fusie- of overnamevraagstuk staat er een expert voor u klaar.
  Neem contact op phone Terugbelverzoek