HR-software als oplossing

laptop met statistieken
hr-software door van oers

Een HR-systeem voor administratieve werkzaamheden

Onze HR-software biedt een geïntegreerde oplossing voor al uw administratieve HR-werkzaamheden. Van een complete verlofregistratie tot een digitaal personeelsdossier dat voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en beveiliging. U zult bovendien nooit meer een verjaardag, een jubileum of aflopende contracten vergeten. Meer weten? Lees verder of neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Hulp bij HR met Employee Self Service (ESS)

Met behulp van Employee Self Service (ESS) digitaliseert en automatiseert u een groot deel van uw HR-administratie. Uw werknemers kunnen altijd en overal hun loonstroken en jaaropgaven inzien, maar ook zelf verlof aanvragen en declaraties indienen. Bovendien is ESS een makkelijk en snel communicatiemiddel tussen u en uw werknemers. ESS is te koppelen aan verschillende modules die u los van elkaar kunt afnemen.

HR-modules Loket 

Gebruik de verlofmodule

Neem afscheid van verlofverzoeken via e-mail of losse briefjes. Met onze verlofmodule in combinatie met ESS hebben uw werknemers altijd inzicht in hun actuele verlofsaldo en kunnen ze eenvoudig online een verlofaanvraag indienen. Met een overzichtelijke verlofkalender heeft u altijd inzicht in de bezetting van uw afdeling en kunt u de aanvragen eenvoudig goedkeuren of afwijzen. Na het goedkeuren van een aanvraag door de leidinggevende wordt automatisch de eerst aflopende verlofsoort afgeschreven.

De voordelen van onze verlofmodule op een rij:

 • Verlof aanvragen en goedkeuren is heel eenvoudig dankzij een overzichtelijke verlofkalender.
 • Het verlofsaldo wordt automatisch bijgewerkt, dus werknemers hebben altijd inzicht in hun actuele verlofsaldo (bijvoorbeeld bij in- en uitdienst halverwege het kalenderjaar, of bij een contractaanpassing).
 • U kunt verlofregelingen naar eigen wens instellen. Dat maakt flexibele verlofregistratie voor uw organisatie haalbaar (bijvoorbeeld extra verlof op basis van dienstjaren en/of leeftijd).
 • Werknemers kunnen altijd en overal online hun verlof raadplegen.
 • Losse briefjes zijn verleden tijd want alles verloopt volledig digitaal.
 • U kunt diverse rapportages en analyses op het gebied van verlof via de software raadplegen.

hr-software door van oers

Leg verzuim vast in de verzuimmodule

Met onze verzuimmodule kunt u alle ziekmeldingen van uw werknemers op één plek vastleggen. Zo heeft u altijd inzicht in het actuele verzuimpercentage. Bovendien is er de mogelijkheid om te koppelen met Arbodiensten en verzuimverzekeraars. Ook kunt u diverse rapportages en analyses op het gebied van verzuim via de software raadplegen. Denk aan ziektefrequentie per medewerker, verzuimpercentage per afdeling of functie en openstaande ziekmeldingen. Dit biedt u de mogelijkheid om adequaat te reageren, maar ook om preventieve acties te ondernemen, bijvoorbeeld inzake Wet verbetering poortwachter. U ontvangt bovendien een signaal indien actie is vereist of wordt aangeraden.

Digitale personeelsdossiermodule

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van de personeelsdossiers van uw werknemers. De hoeveelheid van documenten maakt het soms moeilijk om het overzicht te bewaren. Bovendien is het belangrijk om de privacy van persoonsgegevens niet uit het oog te verliezen. Met behulp van de dossiermodule beheert u alles op één digitale plaats. Daarnaast bent u er zeker van dat u voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en dat de beveiliging van documenten gewaarborgd is.

De voordelen van de dossiermodule:

 • Het personeelsdossier is via ESS inzichtelijk voor uw werknemers.
 • U bepaalt zelf welke documenten voor uw medewerkers zichtbaar zijn in het personeelsdossier.
 • De slimme dossiers zijn uitgerust met bewaar- en vernietigingstermijnen en kunnen daarmee AVG-proof gemaakt worden.
 • De dossiers zijn opgebouwd volgens een logische structuur en uitgerust met een handige zoekfunctie.
 • U kunt arbeidscontracten of andere documenten direct genereren, digitaal laten ondertekenen én de getekende overeenkomst opslaan in het digitale personeelsdossier.

hr-software door van oers

Digitaal declareren met de declaratiemodule

Declaratieformulieren invullen, bonnetjes en vervoersbewijzen bewaren, overuren bijhouden. Het kost een hoop tijd en moeite. Niet nodig! De module digitaal declareren maakt dit allemaal een stuk makkelijker. Luncht een werknemer bijvoorbeeld buiten de deur? Dan hoeft hij of zij alleen maar een foto van het bonnetje te maken en toe te voegen aan de declaratie in de declaratiemodule. Na goedkeuring door de bevoegde wordt de declaratie direct meegenomen in de salarisverwerking.

De voordelen van digitaal declareren:

 • Werknemers kunnen eenvoudig alle zakelijke onkosten indienen via declaratiemodule. Daarbij kan direct een foto van een bonnetje worden toegevoegd.
 • Alle declaraties worden automatisch toegevoegd aan het persoonlijke dossier van de werknemer. Zo heeft u altijd inzicht in de ingediende declaraties.

 

Direct inzicht met de HR-dashboardmodule

Voor veel bedrijven zijn personeelskosten de grootste kostenpost, maar juist hierbij ontbreekt het vaak aan een goed inzicht. Met de HR-dashboardmodule heeft u als werkgever direct inzicht in de belangrijkste KPI’s op het gebied van salaris en HR. Het is een overzichtelijke tool waarin alle belangrijke KPI’s op dit vlak samenkomen. Denk aan informatie rondom de loonkosten, de waarde van het openstaande verlof, maar ook kort, middel en lang ziekteverzuim.

Met de HR-dashboardmodule heeft u meer inzicht in:

 • Headcount/Fte
 • Loonkosten
 • Ziekteverzuim (in combinatie met de ziekteverzuimmodule)
 • Verlof (in combinatie met de verlofmodule).

Meer weten over de voordelen van de HR software?

Het HR-systeem van Van Oers maakt administratieve HR-werkzaamheden gemakkelijker. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Ze vertellen u graag alles over de HR-software.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres. Zij helpen u graag verder.