Vanoers.nlDienstenHR SolutionsDuurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid
duurzame inzetbaarheid met van oers

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is gericht op het langdurig inzetbaar houden van mensen binnen uw organisatie; gezond, gelukkig en bekwaam. Het duurzaam inzetbaar hebben én houden van werknemers op de lange termijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwaliteiten, potentie, wensen en gezondheid van uw werknemers.

duurzame inzetbaarheid met van oers

Verzuimbeleid en verzuimbegeleiding

  Een goed en duidelijk (ziekte)verzuimbeleid is essentieel voor iedere organisatie en is tevens wettelijk verplicht. Hierin staan de stappen beschreven die genomen moeten worden indien sprake is van verzuim. Daarnaast zijn in dit (ziekte)verzuimbeleid opgenomen welke rechten en plichten er gelden in geval van verzuim, hoe de organisatie omgaat met verzuim en wat de organisatie doet om verzuim te beperken. Belangrijk onderdeel van het verzuimbeleid is de verzuimbegeleiding: met goede begeleiding tijdens verzuim en re-integratie, helpt u medewerkers om zo spoedig mogelijk weer gezond aan het werk te kunnen.

  Zowel het verzuimbeleid als de -begeleiding zijn maatwerk en dienen aan te sluiten bij uw organisatie en dit is dus relevant bij duurzame inzetbaarheid.

  Arbobeleid

  Een goed arbobeleid stimuleert de duurzame inzetbaarheid van uw personeel en helpt voorkomen dat medewerkers vroegtijdig uitvallen door klachten die werkgerelateerd zijn. Als werkgever heeft u de plicht om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig en gezond kunnen werken. Binnen het arbobeleid horen zaken zoals de risico inventarisatie- en evaluatie (RI&E), bedrijfshulpverlening (BHV) en de rol van preventiemedewerker thuis.

  Medewerkerstevredenheid en bevlogenheid

  Om de tevredenheid en bevlogenheid van medewerkers te meten binnen uw organisatie, zetten wij een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) / bevlogenheidsonderzoek in. Deze onderzoeken geven een goed beeld van hoe de medewerkers gevoelsmatig in uw organisatie staan, wat de gevolgen daarvan zijn en welke aandachtspunten er zijn. Aan de hand van deze aandachtspunten kunnen concreet vervolgacties worden uitgezet en kan de tevredenheid/bevlogenheid – en daarmee duurzame inzetbaarheid – van uw medewerkers worden vergroot.

  Duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie

  Wilt u meer weten over duurzame inzetbaarheid en hoe dit voor u ingezet kan worden? Neem contact op met onze specialisten. Zij adviseren u over de duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie.

  Melanie Kaljouw
  Melanie Kaljouw | Teamcoördinator HR
  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
  Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres. Zij helpen u graag verder.