Vanoers.nlBranchesDga en familiebedrijven

DGA & Familiebedrijven

Uw adviseur voor alle levensfasen van de DGA en het familiebedrijf. Wij zijn er bij de start van uw onderneming, we adviseren u bij de groei van het bedrijf, we staan voor u klaar als het even wat minder gaat en zijn uw specialist als u uw bedrijf overdraagt. Kritisch en betrokken met oog voor de ondernemer.

Werknemers in gereedschapzaak
1 van
Privé
Zijn uw privézaken goed geregeld? Beslissingen die u moet maken over een huwelijk, schenken of een echtscheiding zijn erg belangrijk en vaak complex. Wij adviseren u.
Vermogen
Krijg grip op uw financiële toekomst. Wij helpen u met een strategisch vermogensplan of een eventueel familiefonds. Zo zorgt u ervoor dat u financiële rust krijgt.
Familiebedrijf
Heerst bij uw familiebedrijf de juiste harmonie en worden normen en waarden gewaarborgd? Voorkom zakelijke geschillen. Onze specialisten ondersteunen u hierbij.
Toekomst dga en familiebedrijf
Is de toekomst van uw familiebedrijf al zeker? En weet u al wie uw opvolger gaat zijn? Wij zorgen dat de bedrijfsopvolging soepel en in harmonie verloopt.
Oudedagsvoorziening
U staat wellicht niet dagelijks stil bij uw oudedagsvoorziening. Toch is het belangrijk de zaken tijdig en goed te regelen. Onze specialisten helpen u.

Meer info - Dga en familiebedrijven

Van Oers Dga en Familiebedrijven
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Over Dga en familiebedrijf

Uw betrouwbare adviseur voor vragen omtrent dga en familiebedrijven

Wij zijn uw specialist als het gaat om dga en familiebedrijven. Zoekt u een kritische en betrokken adviseur? Wij gaan graag het gesprek met u aan.

 • Ruime ervaring en specialistische kennis.
 • De juiste balans tussen emotie en technische kennis.
 • Altijd oog voor de ondernemer.
 • Alle diensten onder één dak waardoor we snel kunnen schakelen met andere specialisten.
 • Totale begeleiding voor dga, van starter tot aan verkoop van het bedrijf en de oudedagsvoorziening.
 • Eén aanspreekpunt.
 • Transparante en eerlijke communicatie.

Meer over dga en familiebedrijf

Wij helpen u met uw vraag

Houden deze vragen u als ondernemer ook bezig?

Klant
Klant

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met nadenken over mijn opvolging?

Gerard van Nieuwenhuijzen | Directielid fiscaal
Gerard van Nieuwenhuijzen | Directielid fiscaal

Het is van belang om tijdig te beginnen met het nadenken over de bedrijfsopvolging. In de voorbereidingsperiode kunnen de fiscale gevolgen van een bedrijfsoverdracht in kaart worden gebracht en is er tijd om de gewenste structuur te bereiken. Wij adviseren om zo vroeg mogelijk te beginnen met het nadenken over de bedrijfsopvolging. De praktijk leert dat een periode van 5 tot 8 jaar nodig is om alles in goede banen te leiden.

Lees het complete antwoord
Klant
Klant

Hoe regel ik de continuïteit van mijn bedrijf als mij iets overkomt?

Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal

Hiervoor kan een Stichting Administratiekantoor (StAK) uitkomst bieden. De StAK wordt opgericht door de notaris. Deze stichting gaat de aandelen houden in uw B.V. en geeft certificaten uit. De bestuurder van de StAK heeft de zeggenschap over de onderneming. Bij de oprichting van de StAK kan tegelijkertijd het opvolgend bestuur worden benoemd voor het geval dat u zelf niet meer in staat bent om het bedrijf te runnen. Op deze manier is de continuïteit van uw bedrijf geregeld.

Lees het complete antwoord
Klant
Klant

Ik hoor regelmatig over een aandeelhoudersovereenkomst. Heb ik dat ook nodig?

Willem Bakker | Senior Belastingadviseur
Willem Bakker | Senior Belastingadviseur

Indien u van plan bent om samen met één of meerdere andere aandeelhouders een bedrijf op te richten, of u heeft al samen een bedrijf, dan adviseren wij om onderling afspraken te maken en deze vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst. Hierin kunnen afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld de uitkering van dividend, de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en de overdracht van aandelen. Er zijn goede redenen om deze afspraken in een aandeelhoudersovereenkomst vast te leggen en niet in de statuten van de vennootschap. Zo zijn de afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst niet openbaar en kunnen de afspraken in de aandeelhoudersovereenkomst zonder tussenkomst van de notaris gewijzigd worden.

Lees het complete antwoord
Klant
Klant

Mijn relatie dreigt stuk te lopen. Waar moet ik rekening mee houden voor mijn bedrijf?

Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal

Indien uw relatie eindigt en u bent gehuwd in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden met een verrekenbeding dat niet is nageleefd, moeten bij echtscheiding de aandelen in de onderneming dan wel de waarde van de onderneming verdeeld worden. Hiervoor is allereerst een waardebepaling van de onderneming nodig. Wanneer er niets is geregeld, kan de continuïteit van de onderneming in gevaar komen. Het is in het belang van zowel u als van uw (ex-)partner om het bedrijf draaiende te houden. Wij raden daarom aan om in uw huwelijkse voorwaarden of uw samenlevingscontract vast te leggen wat er met het bedrijf gebeurt als de relatie eindigt.

Lees het complete antwoord
Klant
Klant

Wat is het nut van een familieconvenant?

Eric Jansen | Manager fiscaal
Eric Jansen | Manager fiscaal

Een familieconvenant is een document waarin wordt vastgelegd wat de visie van de familie is ten aanzien van het familiebedrijf. Een familieconvenant is altijd maatwerk en wordt opgesteld aan de hand van de wensen van de familie. Zo kunnen onder andere de volgende onderwerpen worden vastgelegd:

 • visie op de toekomst en doelstellingen van het familiebedrijf
 • waarden en gedragsregels
 • regeling van eigendom en zeggenschap
 • leiding van het familiebedrijf door familie en/of niet-familieleden
 • besluitvorming binnen de familie

Wanneer een familieconvenant op de juist wijze wordt vastgelegd kan deze een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van het familiebedrijf.

Lees het complete antwoord
1 van 5
gerard van nieuwenhuijzen
Gerard van Nieuwenhuijzen | Directielid fiscaal
Benieuwd wat we voor uw familiebedrijf kunnen betekenen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek