Vanoers.nlHR SolutionsSusidieregeling praktijkleren: komt u in aanmerking?

Subsidieregeling praktijkleren: komt u in aanmerking? 

Susidieregeling praktijkleren: komt u in aanmerking?

Een praktijk- of werkleerplaats is een ideale manier om studenten en leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Als u een dergelijke plek aanbiedt kunt u met de subsidieregeling praktijkleren tot wel € 2.700 subsidie per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats ontvangen! Hoe dit zit leggen we u graag uit in dit artikel.

Voorwaarden subsidieregeling praktijkleren

Met de subsidieregeling praktijkleren krijgt u een tegemoetkoming voor het begeleiden van een leerling of student.  De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat de leerling praktijkbegeleiding kreeg in het school-/studiejaar.

Vanaf studiejaar 2023-2024 komt u alleen in aanmerking voor subsidie als er voor de leerlingen/studenten waarvoor u subsidie aanvraagt een inschrijving aanwezig is in het Register Onderwijs Deelnemers (ROD) van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De onderwijsinstellingen zijn verantwoordelijk voor het doorvoeren van de inschrijvingen van leerlingen en studenten voor de opleidingen en voor de BPV-periodes bij de leerbedrijven (in het ROD).

Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking. Op de website van het RvO vindt u per onderwijscategorie de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Aanvraag subsidieregeling praktijkleren indienen

De aanvraagperiode loopt van 3 juni tot 17 september 2024. We ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig voor u uit handen nemen.

Aanvraag door Van Oers – ketenmachtiging

Wilt u de subsidieaanvraag laten indienen door de specialisten van HR Solutions? Dan dient u een ketenmachtiging voor ons af te geven. Middels de ketenmachtiging machtigt u ons om de aanvraag in te dienen. Dit is een verandering ten opzichte van eerdere jaren. Vanaf 2024 is namelijk het aanvraagportaal vernieuwd. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de ketenmachtiging dan horen wij het graag.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Onze specialisten van HR Solutions helpen u graag. Neem contact op via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Erwin Goedegebuure
Erwin Goedegebuure
Payroll specialist
  • icon
Erwin Goedegebuure
Erwin Goedegebuure
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!