modules van loket door van oers loonadvies

Module: Verlof

Besteed minder tijd aan de vrije tijd van uw medewerkers

Iedere werkgever heeft te maken met verlof. Al uw werknemers zullen tenslotte door het jaar heen een aantal vrije dagen en vakanties willen opnemen. Maar hoe kan dit makkelijk geregistreerd worden? Verlofaanvragen worden nu veelal nog via de mail aangevraagd of mondeling doorgegeven. Zelfs losse briefjes worden nog weleens gebruikt. Deze verlofaanvragen moet u vervolgens in een lijst in Excel plaatsen en dit kan foutgevoelig zijn. Wordt bijvoorbeeld wel iedere verlofaanvraag netjes verwerkt in het bestand? Door de verlofmodule in Loket.nl kan dit een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

modules van loket door van oers loonadvies

Verlofaanvragen indienen

Werknemers loggen in via ESS en kunnen hier eenvoudig hun verlofaanvraag indienen. Ze geven het aantal dagen of uren verlof aan en kunnen hier, indien nodig, een opmerking bij plaatsen. Daarnaast is hun actuele verlofsaldo ook altijd zichtbaar. Dit voorkomt dat werknemers maandelijks hun verlofsaldo bij u opvragen.

Bij een verlofaanvraag krijgt de leidinggevende een melding. Die kan de aanvraag vervolgens accepteren of afkeuren, eventueel met een opmerking. Bij een eventuele afwijzing krijgt de werknemer zodoende ook meteen terugkoppeling.

Verlofsoorten

Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende verlofsoorten; wettelijk en bovenwettelijk verlof. Loket.nl schrijft automatisch verlof af van het eerst aflopende saldo. Daarnaast is er  de mogelijkheid om meerdere verlofsoorten zoals, bijzonder verlof, tijd voor tijd en ATV toe te voegen. Verlofdagen voor een bruiloft, begrafenis en een eventuele verhuisdag kunnen zo geregistreerd worden. Per werkgever is deze module dus flexibel in te richten.

Het verlofsaldo voor een parttime medewerker of een medewerker die halverwege de maand uit dienst gaat wordt automatisch berekend. Hiermee worden lastige berekeningen door Loket.nl uit handen genomen.

Kalender

In de verlofmodule kunt u als werkgever door middel van een kalender in één oogopslag zien welke werknemers vrij zijn. Zo voorkomt u dat meerdere werknemers op dezelfde dagen afwezig zijn.

Eenvoudig en overzichtelijk

De verlofmodule in een paar punten:

  • Eenvoudig en overzichtelijke verlofregistratie.
  • Actueel verlofsaldo altijd inzichtelijk voor de werknemer.
  • Verlofregistratie is flexibel in te richten naar wens van de werkgever.
  • Verlofkalender die overzicht geeft voor een juiste bezetting tijdens vakanties.
Alle modules van Loket.nl

Welke modules zijn er nog meer?

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager loonadvies
Benieuwd hoe we uw bedrijf verder helpen uw salarisadministratie?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.