DSS (Declaratie Self Service)

modules van loket door van oers loonadvies

Module: Declaratiemodule

Met enige regelmaat ontvangt u bonnetjes in uw mailbox of op uw bureau van werknemers die iets willen declareren. Of wat dacht u van de zakelijke kilometers die maandelijks worden doorgegeven.

De declaratiemodule in Loket.nl zorgt ervoor dat dit administratief een stuk eenvoudiger te verwerken is. En dat bespaart een hoop tijd en dus geld.

modules van loket door van oers loonadvies

Declaratie indienen

Werknemers kunnen via ESS eenvoudig een declaratie indienen. Bijvoorbeeld voor kilometers, onkosten of een zakelijke lunch. Vervolgens dient een bedrag ingevoerd te worden en kan het bonnetje worden toegevoegd. Bijvoorbeeld door middel van een foto. Dit zorgt voor een stuk gemak voor zowel de werknemer, als voor u.

De declaratie komt vervolgens bij de leidinggevende terecht. Die kan deze goedkeuren of afkeuren. Bij een goedgekeurde declaratie kan deze in een volgende stap simpel worden toegevoegd aan de salarisadministratie, zodat hij bij de eerst volgende loonbetaling wordt meegenomen en uitbetaald. Doordat de werknemer nu éénmalig het bedrag invoert en het vervolgens in de declaratie workflow komt, voorkomt dit het meermaals moeten overtypen van het bedrag en daardoor is het minder foutgevoelig.

Voordelen

De voordelen van de declaratiemodule en digitale dossier in een paar punten opgesomd:

  • Verlaagt de administratieve werkdruk
  • Tijdbesparing
  • Vermindert fouten
  • Snellere uitbetaling
Alle modules van Loket.nl

Welke modules zijn er nog meer?

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager loonadvies
Benieuwd hoe we uw bedrijf verder helpen uw salarisadministratie?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.