Vanoers.nlHR SolutionsVergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

Vergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari 

Vergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

De eindheffing voor de werkkostenregeling moet u dit jaar uiterlijk meenemen in het tweede aangiftetijdvak voor de loonheffing. Voor veel ondernemers zal dit de aangifte van februari zijn, die u in maart moet indienen en betalen.

Werkkostenregeling

Via de WKR kunt u zaken belastingvrij vergoeden en verstrekken aan uw werknemers. Vergoedingen en verstrekkingen die binnen de vrije ruimte blijven, zijn ook voor u belastingvrij. Schiet u over de vrije ruimte heen, dan betaalt u 80% belasting over het meerdere via de eindheffing.

Let op!

De vrije ruimte over het jaar 2020 bedraagt 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van uw bedrijf en 1,2% over het meerdere.

Eindheffing 80%

Heeft u meer uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen dan de vrije ruimte, dan betaalt u over het meerdere 80% eindheffing. Dit moet u aangeven in het tweede aangiftetijdvak, wat voor veel ondernemers februari zal zijn. Deze aangifte dient u in maart in en betaalt u ook in maart.

Administratie

Het bedrag van de eindheffing moet ook blijken uit uw administratie. Daartoe is het noodzakelijk dat u bijhoudt welke vergoedingen en verstrekkingen u onderbrengt in de werkkostenregeling. Vervolgens vergelijkt u dit bedrag met de beschikbare vrije ruimte en weet u of u eindheffing verschuldigd bent.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben met betrekking tot het vergoeden van reiskosten, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie, of met Angela Veraart, onze adviseur loonheffingen. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: SRA

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.