Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsVergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

Vergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

Vergeet eindheffing WKR niet in loonaangifte februari

De eindheffing voor de werkkostenregeling moet u dit jaar uiterlijk meenemen in het tweede aangiftetijdvak voor de loonheffing. Voor veel ondernemers zal dit de aangifte van februari zijn, die u in maart moet indienen en betalen.

Werkkostenregeling

Via de WKR kunt u zaken belastingvrij vergoeden en verstrekken aan uw werknemers. Vergoedingen en verstrekkingen die binnen de vrije ruimte blijven, zijn ook voor u belastingvrij. Schiet u over de vrije ruimte heen, dan betaalt u 80% belasting over het meerdere via de eindheffing.

Let op!

De vrije ruimte over het jaar 2020 bedraagt 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van uw bedrijf en 1,2% over het meerdere.

Eindheffing 80%

Heeft u meer uitgegeven aan vergoedingen en verstrekkingen dan de vrije ruimte, dan betaalt u over het meerdere 80% eindheffing. Dit moet u aangeven in het tweede aangiftetijdvak, wat voor veel ondernemers februari zal zijn. Deze aangifte dient u in maart in en betaalt u ook in maart.

Administratie

Het bedrag van de eindheffing moet ook blijken uit uw administratie. Daartoe is het noodzakelijk dat u bijhoudt welke vergoedingen en verstrekkingen u onderbrengt in de werkkostenregeling. Vervolgens vergelijkt u dit bedrag met de beschikbare vrije ruimte en weet u of u eindheffing verschuldigd bent.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben met betrekking tot het vergoeden van reiskosten, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie, of met René Keuzenkamp, onze adviseur loonheffingen. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: SRA

  • icon
Van Oers Loonadvies
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek