Vanoers.nlTransport en logistiek, HR SolutionsVerblijfskostenvergoeding beroepsgoederenvervoer tm 31 dec 2021!

Verblijfskostenvergoeding beroepsgoederenvervoer tm 31 dec 2021! 

inspectie vrachtwagen

Transport en Logistiek Nederland (hierna: TLN) heeft op haar website bekend gemaakt dat het convenant met de Belastingdienst over de kostenvergoedingen in het beroepsgoederenvervoer is verlengd tot en met 31 december 2021. De Belastingdienst heeft hiermee bevestigd dat de onbelaste CAO vergoedingen t.a.v. verblijfskosten volledig als gericht vrijgesteld onder de werkkostenregeling kunnen worden aangemerkt. Deze vergoedingen komen dus niet ten laste van de vrije ruimte.

Het gaat om het vergoeden van de verblijfskosten van de chauffeurs op grond van de artikelen 40 en 41 van de Cao voor beroepsgoederenvervoer over de weg en verhuur van mobiele kranen, versie 2014-2016, alsmede artikel 34 van de Cao Goederenvervoer Nederland, versie 2014-2016. De verblijfskostenvergoedingen zien op de kosten die een chauffeur onderweg maakt, bestaande uit maaltijden (ontbijt, lunch en avondmaaltijd), overige consumpties en kleine uitgaven (voor sanitaire voorzieningen en waskosten).

De verblijfkostenvergoedingen zijn vrijgesteld voor de loonheffingen als de werkgever voor deze kostensoorten geen andere vergoedingen of verstrekkingen verstrekt of deze tot het loon rekent. De werkgever kan extra vergoedingen of verstrekkingen desgewenst aanwijzen als eindheffingsloon ten laste van de vrije ruimte.

 

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager Loonadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.