Vanoers.nlHR SolutionsUpdate CAO Bakkersbedrijf

Update CAO Bakkersbedrijf 

brood snijden

Begin deze maand is er bekend gemaakt dat er overeenstemming is bereikt over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf, met een looptijd van 1 april 2015 tot 1 oktober 2016.

De belangrijkste wijzigingen kunt u hieronder terugvinden:

  • Per 1 november 2015 geldt er een loonsverhoging van 1% en per 1 april 2016 een loonsverhoging van 0,5%. Als u de lonen per 4 weken uitbetaald, gaat deze laatste loonsverhoging in op 27 maart 2016.
  • De jubileumdagen bij langdurige dienstverbanden, komen per 1 januari 2016 te vervallen. Er komen daarvoor in de plaats wel drie eenmalige jubileumuitkeringen, te weten:

50% van het maandsalaris bij een dienstverband van 25 jaar
75% van het maandsalaris bij een dienstverband van 30 jaar
100% van het maandsalaris bij een dienstverband van 40 jaar.

  • Er wordt een nieuwe regeling ingevoerd, de zogenoemde vitaliteitsregeling. Werknemers van 60 jaar of ouder kunnen hun werkweek tot 80% inkorten, maar behouden in deze situatie 90% van hun salaris. De pensioenopbouw blijft gebaseerd op 100% van het salaris. Bij de medewerkers die deelnemen aan deze regeling komen de bovenwettelijke vakantiedagen te vervallen.
  • Wat betreft de vakantiedagen zijn er nog een tweetal zaken die geschrapt gaan worden. Voor alle medewerkers zal er vanaf 2016 één vakantiedag per jaar minder conform cao opgebouwd worden. Ook zullen alle seniorendagen bij alle medewerkers komen te vervallen per 1 januari 2016.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon van Loonadvies.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager Loonadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.