Vanoers.nlHR SolutionsCoronavirus: tijdelijke verhoging vrije ruimte WKR

Coronavirus: tijdelijke verhoging vrije ruimte WKR 

Coronavirus: Tijdelijke verhoging vrije ruimte WKR naar 3% over € 400.000.

Per 1 januari 2020 is de vrije ruimte 1,7% over de eerste € 400.000 van de loonsom. Voor het deel van de loonsom boven € 400.000 geldt een percentage van 1,2%. Om werkgevers de mogelijkheid te bieden iets extra’s te doen voor hun personeel ten tijde van corona wordt de vrije ruimte over het fiscale loon tot en met € 400.000 tijdelijk verhoogd naar 3%. De vrije ruimte voor het deel van de loonsom boven € 400.000 blijft 1,2%.

Vrije ruimte werkkostenregeling

Via de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunnen werkgevers onbelast vergoedingen en verstrekkingen aan hun werknemers geven. Werkgevers kunnen zelf bepalen waaraan en óf zij de vrije ruimte willen besteden, voor zover dit gebruikelijk is. Hoewel de vergoedingen en verstrekkingen vanuit de vrije ruimte onbelast zijn, moeten werkgevers uiteraard wel kosten maken om deze vergoedingen en verstrekkingen te betalen. De vrije ruimte wordt onder andere benut voor kerstpakketten, bedrijfsuitjes en personeelsfeesten. Daarnaast zijn ook fietsregelingen populair. Ook netto kostenvergoedingen die niet te onderbouwen zijn, komen ten laste van de vrije ruimte.

Tijdelijke verhoging

De tijdelijke verhoging van de vrije ruimte biedt de mogelijkheid om werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon.

WKR-berekening

Heeft u de kosten die ten laste van de vrije ruimte komen volledig in beeld? Zorg ervoor dat u jaarlijks een WKR-berekening maakt. Als u meer informatie wil over de mogelijkheden die de WKR u te bieden heeft en wil weten welke kansen u mogelijk onbenut laat, kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Meer weten?

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Van Oers.

Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid.

 

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Contact
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.