Vanoers.nlHR SolutionsAanvraagmogelijkheid Subsidieregeling praktijkleren studiejaar 2023/2024

Aanvraagmogelijkheid Subsidieregeling praktijkleren studiejaar 2023/2024  

Ook voor het studiejaar 2023/2024 is de Subsidieregeling praktijkleren van toepassing. De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling praktijkleren start 3 juni 2024 om 9.00 uur. In dit artikel zal worden beschreven hoe deze aanvraag werkt. 

Voorwaarden

Met de Subsidieregeling praktijkleren krijgt u als werkgever een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken dat u een student of leerling begeleidt en kan maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats bedragen. 

Voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kan bovenop de gebruikelijke Subsidieregeling praktijkleren een extra subsidiebedrag aangevraagd worden als zij een bbl- leerplek aanbieden. Bij de aanvraag van het basisbedrag van de Subsidieregeling praktijkleren moet het erkende leerbedrijf in het aanvraagformulier aangeven of het behoort tot de sector landbouw, horeca of recreatie. Hiervoor is het bepalend dat de hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie gedurende het studiejaar. Meer informatie over de voorwaarden (per onderwijscategorie) van deze regeling is te vinden op de website van RVO. 

Tijdlijn aanvraag Subsidieregeling praktijkleren 

Tijdlijn aanvraag subsidieregeling praktijkleren

Tijdlijn van het proces van de Subsidieregeling praktijkleren: 

  • van april tot en met augustus: aanvrager bereidt zich voor op indiening 
  • van juni tot en met 17 september 17:00 uur: aanvrager of intermediair dient de aanvraag in 
  • van augustus tot en met december: RVO beoordeelt de aanvragen 
  • uiterlijk 30 december: RVO zet het besluit klaar in het aanvraagportaal 
  • uiterlijk 30 december: RVO betaalt subsidie uit 
  • van januari tot en met oktober: RVO voert controles uit 

Aanvragen subsidie

De aanvraagperiode loopt vanaf maandag 3 juni 2024 (9:00 uur) tot en met dinsdag 17 september 2024 (17:00 uur). Meer informatie over deze regeling is ook te vinden op de website van RVO. Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig uit handen nemen indien gewenst.  

Aanvraag door Van Oers HR Solutions – ketenmachtiging

Wilt u de subsidieaanvraag door ons laten indienen dan dient u een ketenmachtiging voor ons af te geven. Middels de ketenmachtiging machtigt u ons om de aanvraag in te dienen. Dit is een verandering ten opzichte van eerdere jaren. Vanaf 2024 is namelijk het aanvraagportaal vernieuwd. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van de ketenmachtiging dan horen wij het graag.

Meer informatie

Meer weten over het voeren van een exitgesprek of begeleiding nodig tijdens dit soort gesprekken? Onze HR-specialisten ondersteunen u graag bij dit soort vraagstukken. Neem contact op via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Erwin Goedegebuure
Erwin Goedegebuure
Payroll specialist
  • icon
Erwin Goedegebuure
Erwin Goedegebuure
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Erwin Goedegebuure
Erwin Goedegebuure | Payroll specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!