Vanoers.nlHR SolutionsControleren voorlopige berekening LIV en LKV

Controleren voorlopige berekening LIV en LKV 

stapels muntgeld

Afgelopen maand informeerden wij u al over het lage-inkomensvoordeel. Deze krijgt u als u werknemers in dienst heeft die (net iets meer dan) het minimumloon verdienen. In plaats daarvan of daarnaast kunt u ook een voordeel krijgen voor het in dienst nemen van oudere of arbeidsgehandicapte werknemers, het loonkostenvoordeel. Binnenkort ontvangt u hierover mogelijk brieven van het UWV.

In de genoemde brieven geeft het UWV een voorlopige berekening over 2018 van het lage-inkomensvoordeel (LIV) en/of het loonkostenvoordeel (LKV). Daarbij wordt aangegeven voor welke werknemer u welk bedrag aan LIV en/of LKV kunt ontvangen. Het UWV haalt zijn informatie uit de loonaangiften over 2018 die zijn ingediend tot en met 31 januari 2019.

Correcties ten behoeve van LIV en LKV

Wij adviseren u de brieven goed te controleren. Mogelijk staan er werknemers niet op waarvoor u mogelijk wel recht op LIV en/of LKV heeft. Het kan ook zijn dat u het niet eens bent met de hoogte van het toegekende voordeel. Mocht dit het geval zijn of wilt u dat wij de brieven voor uw controleren, stuur dan een kopie daarvan naar ons. Het is namelijk nog tot 1 mei 2019 mogelijk om correcties te doen, zodat uw recht op LIV en/of LKV wordt vergroot.

Heeft u na 15 maart 2019 geen voorlopige berekening van het UWV ontvangen, terwijl u er wel een verwacht had, neemt u dan snel contact op met het UWV. Daar kunnen ze u verder informeren over uw recht op LIV en/of LKV.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of uw berekening laten controleren, neem dan contact op met uw contactpersoon of met één van onze adviseurs.

tim gulinski
Tim Gulinski
Belastingadviseur
Neem contact op
  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

tim gulinski
Tim Gulinski | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.