Vanoers.nlAgro, HR SolutionsCertificering mogelijk voor huisvesting in agrarische branche

Certificering mogelijk voor huisvesting in agrarische branche 

Certificering voor huisvesting agrarische brance

Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen is ontwikkeld door werknemersorganisaties FNV en CNV, vaktechnische organisaties KAVB, NFO en Glastuinbouw Nederland en de regionale LTO-organisaties en LTO Nederland. Vanaf heden is het mogelijk middels dit keurmerk de huisvesting voor seizoenarbeiders in de agrarische branche te certificeren.

De audits en certificering voor het Agrarisch Keurmerk Flexwonen worden verzorgd door dezelfde certificerende instellingen als die van GLOBAL G.A.P. Zij zijn bekend met de sector en de bedrijven en door het combineren van audits kan er op administratieve lasten bespaard worden.

De wet Aanpak Schijnconstructies

De Wet Aanpak Schijnconstructies eist dat een keurmerk geaccrediteerd moet zijn voordat de kosten van huisvesting op het Wettelijk Minimumloon van de werknemer ingehouden mogen worden. het keurmerk is nu neergelegd voor accreditatie, maar dit kan tot een jaar duren. Om deze reden hebben de partijen achter het keurmerk aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om ingroeitijd gevraagd. Werkgevers die het keurmerk behaald hebben tijdens de periode van accreditatie van het keurmerk, zouden dan de kosten van huisvesting al mogen in houden op het loon van de werknemer.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft nog geen toestemming gegeven voor het verzoek van de ingroeitijd. Zodra deze toestemming wel gegeven wordt, dan kunnen de gecertificeerde werkgevers de huisvesting volledig op het loon inhouden. Het is nog wachten op de toestemming, maar het is een grote stap in de goede richting voor werkgevers die de huisvesting willen certificeren en inhouden op het loon van de medewerker.

Meer informatie over het keurmerk kunt u vinden op de website van Werkgeverslijn land- en tuinbouw. Ook kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie.

mariska van as
Mariska Meijer - van As
Senior payroll specialist
  • icon
mariska van as
Mariska Meijer - van As
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

mariska van as
Mariska van As | Senior loonadministrateur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.