Vanoers.nlCorporate FinanceWelke mogelijkheden biedt de Coronacrisis mij als ondernemer?

Welke mogelijkheden biedt de Coronacrisis mij als ondernemer? 

Welke mogelijkheden biedt de Coronacrisis mij als ondernemer?

Met de uitwerking van de NOW-regeling lijkt er schot in de zaak te zitten om ondernemingen uit het eerste financiële noodweer te halen. Toch ziet ook u dat deze eerste opklaring de storm nog niet weg heeft doen gaan. De situatie sleept voort; werknemers zitten thuis en omzet valt (gedeeltelijk) weg. De stand van zaken zet zodoende aan tot constant nadenken over de gevolgen voor uw onderneming op korte- en vooral ook de middellange termijn. De vragen die centraal staan: wat kunt u doen om door de crisis heen te komen en welke mogelijkheden kunt u aangrijpen die deze nieuwe situatie met zich meebrengt?

Hoe overleef ik de coronacrisis?

Naast de diverse regelingen waar u gebruik van kunt maken om eventuele financiële gevolgen voor uw onderneming te beperken, is het van belang om uw koers aan te passen aan de omstandigheden. Een focus op cash, grip op de financiën en een duidelijke visie en communicatie zijn hierin essentieel.

Maak gebruik van adviesdiensten

Over de drie pijlers omtrent het aanpassen van uw koers is meer te lezen in de eerdere publicatie ‘Stuur uw onderneming door de coronacrisis’. Onze Van Oers Corona-taskforce, waarin o.a. specialismen als belastingadvies, organisatieadvies, accountancy en corporate finance samenkomen kan u helpen met een overlevingsstrategie voor de komende periode.

Grijp ook kansen

De onderneming door de crisis heen loodsen heeft natuurlijk de hoogste prioriteit. Het is goed om voorbereid te zijn op de korte, op de middellange en ook op de lange termijn. U kunt zich de vraag stellen of er strategische partners zijn die uw bedrijf kunnen helpen de crisis door te komen en ondersteuning kunnen bieden in de weg opwaarts. Zo zijn er participatiemaatschappijen (PE) die de onderneming op de (middel)lange termijn kunnen ondersteunen in de liquiditeitsbehoefte en verdere bestendige strategievorming. Strategische kopers, private equity en venture capital, die op zoek zijn naar kwalitatieve waarde, zullen ook in deze periode op de markt te vinden zijn. Recent schreven wij over het kapitaal dat op de plank ligt bij private equity (dat artikel leest u hier). Dit is een tijd waarin kapitaal kan worden ingezet om gezamenlijk de weg naar boven te bewandelen en er voordeel uit te halen.

Meer informatie

De focus van een dergelijke samenwerking in deze tijd ligt doorgaans op het samen versterken van het bedrijfsfundament. Zo blijkt het verstandig om, eventueel op de achtergrond, na te denken wat een partner met ervaring voor u kan betekenen. Heeft u behoefte aan hulp bij het opstellen van een voor u specifiek plan en de implementatie hiervan? Of bent u benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen om een dergelijke samenwerking vorm te geven? Download hier vrijblijvend meer informatie of neem contact op met een van onze adviseurs.

Alexander den Boer
Directeur Corporate Finance
Contact
  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek