Vanoers.nlCorporate FinanceStuur uw onderneming door de coronacrisis

Stuur uw onderneming door de coronacrisis 

Stuur uw onderneming door de coronacrisis

Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt de druk op ondernemingen snel toe. Weinigen zullen de impact vooraf voorzien hebben en met name de snelheid waarmee de gevolgen voelbaar worden. Er is een reële kans dat u al fors last heeft van de gevolgen of dat u verwacht dat dit op korte termijn zal komen. Het is daarom van belang dat u als ondernemer snel handelt en een plan opstelt om de crisis zo goed mogelijk te doorstaan. In ons Coronadossier vindt u, vanuit verschillende disciplines, diverse regelingen en maatregelen die u helpen om de negatieve financiële gevolgen voor uw onderneming zo goed mogelijk te beperken.

Drie pijlers

Daarnaast kan Van Oers u vanuit onze verschillende disciplines actief hulp bieden bij het doorstaan van deze crisis. Hierbij richten wij ons met name op drie pijlers:

  • Focus op cash – Een positieve cash flow is momenteel belangrijker dan winst. Geld vertegenwoordigt immers koopkracht en het stelt de onderneming dus in staat om te handelen en haar positie te verbeteren.
  • Grip op uw financiën – Ten tijde van liquiditeitskrapte en onzekerheid is het van belang dat u scherp aan de wind zeilt. Schat de tussentijdse liquiditeitsontwikkeling van uw onderneming in en kijk kritisch naar uw kosten. Zorg voor een bijgewerkte en optimaal ingerichte administratie om de juiste actuele stuurinformatie te verkrijgen. Het is ook belangrijk om in deze fase diverse scenario’s door te rekenen zodat u op de best mogelijke manier voorbereid bent op afwijkingen van eerdere verwachtingen.
  • Duidelijke visie en communicatie – Durf voorbij de crisis te kijken, blijf handelen volgens uw kernwaarden en zorg voor voldoende betrokkenheid bij uw personeel. Kijk vooruit in verschillende scenario’s en grijp waar mogelijk kansen.

Aan iedere pijler zijn acties verbonden waar we gezamenlijk direct mee aan de slag kunnen. Zo helpen wij bij het opstellen van tussentijdse prognoses met diverse scenario’s en identificeren we hoe er op korte termijn cash gegenereerd kan worden. Daarnaast kunnen wij bijdragen aan het op orde brengen van uw administratie, inrichten van dashboards en identificeren wij voor welke tegemoetkoming van de overheid u in aanmerking komt. Concrete acties om uw onderneming zo sterk mogelijk door de crisis te leiden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan hulp bij het opstellen van een voor u specifiek plan en de implementatie hiervan? Of bent u benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen? Download hier vrijblijvend meer informatie of neem contact op met één van onze adviseurs.

Alexander den Boer
Directeur Corporate Finance
Contact
  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek