Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Waardebepaling

waardebepaling door van oers corporate finance

Wat is mijn bedrijf waard?

Een waardebepaling of een foto van uw onderneming maakt waardebepalende elementen en kwetsbaarheden van uw onderneming inzichtelijk. Of u nu op het punt staat om uw onderneming te verkopen, mogelijk een bedrijf over wilt nemen of misschien gewoon eens wilt weten hoe uw bedrijf ervoor staat.

Wat kunt u met een waardebepaling?

Een waardebepaling heeft doorgaans vanuit bedrijfseconomisch oogpunt een relatie met de strategie van uw onderneming. Doordat een volledige uitvoering van een waardebepaling per definitie uitgaat van toekomstverwachtingen, dwingt een dergelijke analyse u om na te denken over de te varen koers. Tevens geeft een waardebepaling inzicht in de zogenaamde value drivers of waardebepalende elementen van uw onderneming. Deze waardebepaling verschaft inzicht in vragen als ‘waar verdien ik nu eigenlijk mijn geld mee?’ en ‘hoe kan ik hierop sturen?’.

Gratis Quickscan: Is een waardering interessant voor u?

Onze adviseurs hebben een Quickscan van negen korte vragen voor u opgesteld om inzicht te krijgen in de basisinformatie gericht op uw onderneming, welke noodzakelijk is om vervolgens een volledige bedrijfswaardering uit te kunnen voeren. Op deze manier kunnen onze specialisten u van vrijblijvend advies voorzien in hoeverre het zinvol is om een waardering uit te laten voeren en wat daarbij de meest passende methodiek is.

Doe de gratis Quickscan

 

waardebepaling door van oers corporate finance

Wanneer is een waardebepaling interessant?

 • Bij de aan- of verkoop van een bedrijf.
 • Startpunt/meting waardecreatie.
 • Bij fiscale vraagstukken.
 • Bij zakelijke geschillen, een echtscheiding of bij een faillissement.

Hoe wordt de waarde van uw bedrijf bepaald?

Er zijn verschillende methodes om de waarde van een bedrijf te bepalen.

De waarde van uw bedrijf laten bepalen voor een aan- of verkoop

De waarde van een onderneming (laten) bepalen is een cruciaal onderdeel in het proces bij de aan- of verkoop van een bedrijf. Het is tevens belangrijk indien er sprake is van een zakelijk geschil, echtscheiding of faillissement. In het laatste geval wordt de waardebepaling door een Register Valuator gedaan. Het is dan van belang dat het door een professionele en onafhankelijke partij wordt gedaan. Het uitvoeren van een waardebepaling is een complex traject. Onze adviseurs adviseren en ondersteunen u.

Wat mag u van ons verwachten?

Bij Van Oers Corporate Finance kunt u rekenen op een professioneel team bestaande uit meerdere Register Valuators. Zij beschikken over de ervaring, kennis en expertise om een waardeanalyse uit te voeren.

Wat de achtergrond van uw vraag ook is, wij helpen u graag verder!

  Klanten die u voor zijn gegaan

  Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

  Jerry van Leent
  Jerry van Leent | Transactiemanager
  Wilt u een waardebepaling uit laten voeren?
  Onze register valuators staan voor u klaar. Vul het contactformulier in of neem direct telefonisch contact op.
  Contactformulier phone Bel mobiel