Waardebepaling: wat is uw bedrijf waard?

Management Buy-in
waardebepaling door de adviseurs corporate finance van van oers

Wat is mijn bedrijf waard?

Een waardebepaling maakt waardebepalende elementen en kwetsbaarheden van uw onderneming inzichtelijk. Of u nu op het punt staat om uw onderneming te verkopen, mogelijk een bedrijf over wilt nemen of om te weten hoe uw organisatie ervoor staat.

Wat kunt u met een waardebepaling?

Een waardebepaling heeft een relatie met de strategie van uw onderneming. Bent u klaar voor de volgende groeifase of komt een exit in zicht? Een volledige uitvoering van een waardebepaling gaat per definitie uit van toekomstverwachtingen. Dat dwingt u om na te denken over de koers die u wilt varen. Tevens geeft een waardebepaling inzicht in de zogenaamde value drivers of waardebepalende elementen van uw onderneming. Deze waardebepaling verschaft inzicht in vragen als ‘waar verdien ik nu eigenlijk mijn geld mee?’ en ‘hoe kan ik hierop sturen?’.

waardebepaling door de adviseurs corporate finance van van oers

Wanneer is een waardebepaling interessant?

 • Bij de aan- of verkoop van een bedrijf
 • Startpunt/meting waardecreatie
 • Bij fiscale vraagstukken
 • Bij zakelijke geschillen, een echtscheiding of een faillissement

Hoe wordt de waarde van uw bedrijf bepaald?

Er zijn verschillende methodes om de waarde van een bedrijf te bepalen.

De waarde van uw bedrijf laten bepalen voor een aan- of verkoop

Cruciaal bij een bedrijfsovername of bedrijfsverkoop: wat is de onderneming waard? Een allesbepalend onderdeel in het proces bij de aan- of verkoop van een bedrijf. Het is tevens belangrijk bij een zakelijk geschil, echtscheiding of faillissement. In het laatste geval wordt de waardebepaling door een Register Valuator uitgevoerd. Het is van belang dat het door een professionele en onafhankelijke partij wordt gedaan. Het uitvoeren van een waardebepaling is een complex traject.

Onze adviseurs adviseren en ondersteunen u.

Ons netwerk: Uw cirkel vergroten.

Bij Van Oers kunt u rekenen op een professioneel team bestaande uit meerdere Register Valuators. Zij beschikken over de ervaring, kennis en expertise om een waardeanalyse uit te voeren. Bovendien vergroot u uw cirkel bij Van Oers. U doet uw voordeel met onze multidisciplinaire samenwerking tussen meer dan 450 collega’s werkzaam voor Van Oers – gespecialiseerd in diverse disciplines zoals accountancy en fiscaal advies.

  Alexander den Boer
  Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
  Wilt u een waardebepaling uit laten voeren?
  Onze register valuators staan voor u klaar. Vul het contactformulier in of neem direct telefonisch contact op.