Advies over werkgeverslasten

statistieken en rekenmachine op bureau
werkgeverslasten berekenen door van oers loonadvies

Werkgeverslasten: blijf up to date

De wetgeving op het gebied van werkgeverslasten is complex en verandert voortdurend. Het is voor u als werkgever erg lastig om goed geïnformeerd te zijn en te blijven. De specialisten van Van Oers Loonadvies beschikken over actuele kennis en zijn u graag van dienst.

Werkgeverslasten berekenen? Houd hier rekening mee:

Sectorindeling werkgeverslasten Belastingdienst: zit u goed?

Afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten wordt uw onderneming door de Belastingdienst ingedeeld in een bepaalde sector. Deze indeling is van invloed op de premies die u betaalt. Het komt voor dat er fouten gemaakt worden met de indeling of dat de activiteiten van uw onderneming nadien zijn veranderd. Een onjuiste sectorindeling kan betekenen dat u te weinig of juist te veel premie betaalt. Onze adviseurs van Van Oers Loonadvies kunnen voor u beoordelen of er een aanleiding is om uw sectorindeling te herzien. Zo voorkomt u dat u te lang te veel betaalt of dat u na een controle nog extra moet bijbetalen.

Premie Werkhervattingskas en mogelijkheid tot eigenrisicodrager schap

De sectorindeling van de Belastingdienst is van invloed op de premie Werkhervattingskas (Ziektewet en Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten) die u betaalt. Dit is een onderdeel van de werkgeverslasten. Voor deze premie bestaat de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden. In dat geval verzekert u het risico bij een private verzekeraar.

Eigenrisicodrager of niet?

Voor de afweging of u eigenrisicodrager wilt zijn voor de ZW en WGA kunnen verschillende factoren een rol spelen. Naast de hoogte van premie, is er ook een belangrijk verschil met betrekking tot de verantwoordelijkheden van de werkgever. Zo blijft een eigenrisicodrager verantwoordelijk voor de re-integratie en bent u niet afhankelijk van het UWV.

werkgeverslasten berekenen door van oers loonadvies

Alles weten over uw werkgeverslasten?

Wilt u weten of het voor u interessant is om eigenrisicodrager te worden of juist het eigenrisicodrager schap beëindigen? Neem dan contact op met onze specialisten. We adviseren u over alle werkgeverslasten.

 

Meer weten of een gratis demo ontvangen?

Neem direct contact met ons op

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Benieuwd hoe we uw organisatie verder kunnen helpen met de looncontrole?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek