Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Alexander den Boer RV - Directeur Corporate Finance
Directeur corporate finance

Alexander den Boer RV - Directeur Corporate Finance

Tot 2006 was Alexander werkzaam voor ABN AMRO Bank in diverse functies in het zowel het MKB als het Corporate segment. Met name de financiering van bedrijfsovernames hadden in deze periode zijn bijzondere aandacht en affiniteit. In 2006 heeft Alexander de overstap gemaakt naar Van Oers Corporate Finance waar hij mee heeft gewerkt aan het verder uitbouwen en vormgeven van de organisatie. In 2008 heeft Alexander zijn postdoctorale studie Business Valuation aan de Erasmus Universiteit afgerond waarna hij is bijgeschreven in het Nederlands register voor Register Valuators.
Alexander den boer AAN HET WOORD
De gemene deler van alle trajecten? Bij kunnen dragen aan het verwezenlijken van een grote wens of misschien zelfs wel ultieme droom.

“Opgegroeid onder de rook van Amsterdam, daar gestudeerd en verliefd geworden op een Brabantse om vervolgens al vele jaren gelukkig te mogen leven in het mooie en gezellige Brabantse land. Buitengewoon trots ben ik op mijn twee inmiddels studerende dochters. Trots ben ik ook zeker op het team waar ik al vele jaren leiding aan mag geven: stuk voor stuk ambitieuze en toegewijde overnamespecialisten die de drive hebben om voor het best haalbare te gaan. Een keiharde voorwaarde om dit iedere dag opnieuw op te kunnen brengen is plezier hebben in wat je doet voor en met je opdrachtgever. Er moet gewoon ook veel gelachen worden; de inhoud van een traject is immers vaak al spannend en complex genoeg! De diversiteit van de opdrachten met achterliggende vraagstukken spreekt mij daarbij het meeste aan: het ene moment draag je bij aan een bedrijfsoverdracht omdat het ‘bouwjaar’ van de verkopende ondernemer daar nu eenmaal om vraagt en het andere moment help je bijvoorbeeld ondernemers om zichzelf opnieuw te ontdekken in hun eigen bedrijf door ze samen te laten gaan met financiële en/of strategische investeerders. De gemene deler van al die trajecten? Bij kunnen dragen aan het verwezenlijken van een grote wens of misschien zelfs wel ultieme droom. Dat alles doe ik vol overgave en met heel veel energie. Als gepassioneerd duursporter weet ik als geen ander hoe en wanneer je moet pieken en welke voorbereiding dit vraagt. Mooi en indrukwekkend om te zien is hoe wij in een relatief korte periode een sterke vertrouwensrelatie weten op te bouwen met onze opdrachtgevers. Hoewel ze uiteindelijk zelf de beslissingen moeten nemen, durven ze daarbij sterk te leunen op onze professionele adviezen en wordt er veel waarde gehecht aan de doorgaans ook kritische tegengeluiden die we laten horen. Niet voor niets roepen wij dat de kern van ons business model ‘vertrouwen’ is. Aan ons om dat vertrouwen iedere keer weer waar te maken. Het vak van overnameadviseur vraagt om eigenlijk bijna altijd ‘aan te staan’. Wij claimen ook nagenoeg altijd beschikbaar te zijn en dat is ook niet gek: als het ijzer heet is, moet het gesmeed worden en we realiseren ons heel goed dat dergelijke processen heel erg spannend zijn voor onze opdrachtgevers. Als het nodig is, moet je er dus gewoon voor ze zijn!

Als trouwe en frequente bezoeker van het fraaie Waddeneiland Ameland tank ik daar een paar keer per jaar mijn energie om deze met heel veel plezier weer in te zetten voor lopende en nieuw op te starten trajecten. Wellicht ook binnenkort samen met u?

Klantportfolio

Alexander heeft inmiddels ruim 120 transacties begeleid met een diversiteit aan doelstellingen die hieraan ten grondslag lagen en dito wederpartijen. Recente transacties waren de verkoop van Brand Masters aan Avedon Capital, de participatie door Committed Capital in Platinum Parasols en de verkoop van Belona Etiketten aan de Optimum Group.

alexander den boer
Alexander den Boer | Directielid Corporate Finance
Benieuwd wat Alexander voor u kan betekenen?
Onze specialisten gaan graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met Alexander.
Over Alexander den Boer

Recent afgeronde deals: