Vanoers.nlMedewerkersAlexander den Boer
Alexander den Boer RV - Directeur Corporate Finance
Directeur corporate finance

Alexander den Boer RV - Directeur Corporate Finance

Tot 2006 was Alexander werkzaam voor ABN AMRO Bank in diverse functies in het zowel het MKB als het Corporate segment. Met name de financiering van bedrijfsovernames hadden in deze periode zijn bijzondere aandacht en affiniteit. In 2006 heeft Alexander de overstap gemaakt naar Van Oers Corporate Finance waar hij mee heeft gewerkt aan het verder uitbouwen en vormgeven van de organisatie. In 2008 heeft Alexander zijn postdoctorale studie Business Valuation aan de Erasmus Universiteit afgerond waarna hij is bijgeschreven in het Nederlands register voor Register Valuators.
Over Alexander

Het spreken van de juiste taal gecombineerd met daadkracht

Alexander adviseerde tot dusverre bij vele uiteenlopende fusie- en overnamevraagstukken. Zo ondersteunde hij de management teams van onder meer Henningsen Nederland, Handelsonderneming Vlamings en Bettinehoeve bij de realisatie van een management buy-out en begeleidde hij een aantal jaren later ook weer hetzelfde management van Henningsen Nederland bij de verkoop aan het Japanse Ariake en het management van Bettinehoeve aan het Zwitserse Emmi. Daarnaast vertegenwoordigde Alexander partijen zoals Ardo Groep, Flevorubber en de grossiersgroep APS bij (ver)kooptrajecten en was hij onder meer betrokken bij de financiering van Kaasmakerij Özgazi. Alexander is een gedreven en oplossingsgerichte overname-adviseur die ook regelmatig optreedt als gastspreker tijdens seminars en lezingen.

“Als adviseur word je geacht de ratio van overnameprocessen goed te bewaken terwijl je oog houdt voor de emotionele aspecten die hierbij komen kijken. Je moet je voortdurend bewust zijn van het feit dat ieder overname traject uniek is en dus vraagt om maatwerk waarbij aandacht voor de cijfers en voor de mensen hierachter hand in hand gaan. Het spreken van de juiste taal gecombineerd met daadkracht is hierbij mijns inziens van onderscheidend en doorslaggevend belang”.

In 2013 is Alexander door het internationaal gerenommeerde businessblad Finance Monthly uitgeroepen tot Corporate Finance Advisor of the year.

In 2019 is Alexander door Brookz uitgeroepen tot Overnameadviseur van het Jaar 2019.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Van Oers Corporate Finance

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u zeker weten dat u met de juiste partij aan tafel zit voor uw fusie of overname? Van Oers Corporate Finance is uw professionele adviseur.
Bekijk onze dienst Direct contact
Sparringpartner