Personeelshandboek: voor alle zaken buiten de arbeidsovereenkomst

Personeelshandboek
personeelshandboek door van oers loonadvies

Leg afspraken tussen u en uw personeel vast in het personeelsreglement

Sommige zaken staan niet in de arbeidsovereenkomst, maar wilt u wel zwart op wit hebben staan. In een personeelhandboek staan bijvoorbeeld regels over ziekmelden, doktersbezoeken of bijzonder verlof. Denk ook aan uw rookbeleid of de zaken met betrekking de vertrouwenspersoon van uw organisatie.

personeelshandboek door van oers loonadvies

Dit vindt u in het personeelshandboek:

In het personeelsreglement kunt naast regels en beleid een aantal wettelijk verplichte zakean vastleggen, zoals uw interne privacyverklaring en diverse arbo-gerelateerde zaken. Verder is het de plaats waar u uw ICT-protocol opneemt en diverse regelingen met betrekking tot studiekosten, onkostenvergoedingen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, parkeren rondom het gebouw, of sanctiebeleid in geval van diefstal of het gebruik van verdovende middelen. In het personeelsreglement staat al deze informatie handig in één overzicht bij elkaar. Handig voor uzelf én voor uw werknemers als naslagwerk.

Kunnen we u adviseren over een personeelshandboek?

Een personeelsreglement is maatwerk en voor iedere organisatie anders. Samen met u bepalen we de onderwerpen die u hierin wilt opnemen. Bel onze specialisten voor een gratis inventarisatie.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Foto Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior jurist
Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van arbeidsverhoudingen en arbeidscontracten?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.