Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlDienstenCorporate financeWaardebepalingWaardebepaling bij aankoop of verkoop

Waardebepaling

Grafieken op ipad
waardebepaling door van oers corporate finance

Waardebepaling bij aankoop of verkoop

Bij een bedrijfsverkoop of bedrijfsovername is een waardebepaling essentieel. De overdragende partij en de overnemende partij hebben beide bepaalde toekomstverwachtingen en vaak uiteenlopende ideeën over de risico’s die de over te nemen onderneming loopt. De waarde die de verkoper en koper aan het bedrijf toekennen ligt dan ook vaak ver uit elkaar. Onze adviseurs kunnen een waardering in het kader van aan- of verkoop uitvoeren. Dit vormt een goede onderbouwing voor het formuleren van een beargumenteerde vraagprijs.

De juiste strategie voor een waardebepaling

Een waardebepaling vanuit bedrijfseconomisch oogpunt heeft doorgaans een relatie met strategie. Doordat een waardebepaling per definitie uitgaat van toekomstverwachtingen, dwingt een dergelijke analyse u om na te denken over de te varen koers. Tevens geeft een waardebepaling inzicht in de zogenaamde value drivers of waardebepalende elementen van uw onderneming.

  • Waar verdient u nu eigenlijk uw geld mee?
  • Hoe kunt u hier op sturen?

Onze waardeanalyse brengt deze zaken helder voor u in kaart. Tevens kan deze analyse het begin zijn van het werkelijk sturen op waarde binnen uw onderneming, het Value Based Management. Onze adviseurs ondersteunen u graag bij het ontwikkelen van een dergelijke strategie.

waardebepaling door van oers corporate finance

Emotie versus ratio bij een waardebepaling

Een bedrijfsovername gaat vaak gepaard met emotie. Zeker bij de overdracht van familiebedrijven speelt dit een grote rol. Emotie kan de perceptie van waarde behoorlijk vertroebelen. De waarderingsdeskundige brengt de ratio (terug) in het proces met een onafhankelijke waardebepaling. De waarderingsdeskundige kan daarbij zowel door de overnemende als de overdragende partij worden ingeschakeld.

Aandelen overnemen of uw eigen aandelen verkopen

  • Voor welk bedrag moet ik de aandelen aan- of verkopen?
  • Heeft een minderheidsbelang invloed op de waarde?
  • Wat is het verschil tussen waarde en prijs?

Vragen waar onze specialisten u antwoord op geven.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

Jerry van Leent
Jerry van Leent | Transactiemanager
Wilt u een waardebepaling voor een aan- of verkoop van een bedrijf laten uitvoeren?
Dan is Van Oers Corporate Finance de adviseur waar u op kunt rekenen. Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvend gesprek aan.
Neem contact op phone Terugbelverzoek