Vanoers.nlCorporate FinanceBeluister nu de derde podcastaflevering ‘Aankoopbegeleiding’ van Niet over één nacht ijs

Beluister nu de derde podcastaflevering 'Aankoopbegeleiding' van Niet over één nacht ijs 

Van Oers Corporate Finance aflevering 3 podcast

Bij een bedrijfsovername doorlopen zowel de verkopende als de aankopende partij een zorgvuldig proces. In de derde aflevering van de podcastserie Niet over één nacht ijs, zoomen we in op de aankopende kant. Vaste tafelgast Alexander den Boer en Bert Bastiaansen, manager Due Diligence, bespreken wanneer een bedrijf aankopen nu eigenlijk een hartstikke goed óf juist slecht idee is.

Een goed motief

Als ondernemer wilt u vooruit. Een manier om een nieuwe stap te zetten of door te groeien is door een bedrijf aan te kopen. Alexander en Bert begeleidden in hun carrière al talloze ondernemers bij zo’n overname. Volgens hen zijn er meerdere redenen denkbaar om een bedrijf over te nemen. Bert: “Het meest voorkomende motief voor een overname, is dat de ondernemer zijn marktpositie wil versterken. Dat kan bijvoorbeeld door de juiste kennis en knowhow in te kopen.” Hiernaast delen Alexander en Bert in de podcast nóg twee veelvoorkomende redenen voor een overname.

Op naar de overname

Heeft u helder waarom u een bedrijf wilt overnemen? Dan kan het aankooptraject starten. Dit traject is verdeeld over drie fases: in fase 1 wordt een zoekprofiel geschetst en worden potentiële bedrijven benaderd. In de volgende fase  tekenen beide partijen de intentieovereenkomst, wordt een financieringsconstructie opgezet en het due diligence-onderzoek uitgevoerd. “Met een due diligence kijken we kritisch naar het bedrijf en onderzoeken we de bestendigheid van het verdienmodel.” Is dit succesvol afgerond? Dan kan dan de laatste fase worden gestart. Hoe deze drie fases er precies uitzien, bespreken Alexander en Bert aan tafel bij host Robbert-Jan.

Podcastopname aflevering 3 Corporate Finance

 

Meer weten

Denkt u als ondernemer wel eens na over een bedrijfsovername? Of dit de juiste stap op het goede moment is? Beluister hier de derde aflevering van de podcastserie Niet over één nacht ijs en kom meer te weten over de eerste stappen richting de deal die u verdient.

Luister aflevering één ‘Oriëntatie’ van de podcastserie Niet over één nacht ijs

Luister aflevering twee ‘Overname’ van de podcastserie Niet over één nacht ijs

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Onze specialist gaat graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met onze specialisten.