Vanoers.nlCorporate FinanceBeluister nu de tweede podcastaflevering ‘Overname’ van Niet over één nacht ijs

De tweede aflevering 'Overname' van de podcast Niet over één nacht ijs nu te beluisteren 

Podcastaflevering 2 Van Oers Corporate Finance

Het oriëntatieproces is afgerond en u heeft definitief besloten om uw bedrijf te verkopen.  Tijd om de verkoop in gang te zetten, u staat aan  de start van een lang en uitgebreid proces. In de tweede aflevering van de podcast Niet over één nacht ijs bespreken we met de specialisten van Corporate Finance de 10 fases die doorlopen worden vóór een succesvolle bedrijfsverkoop beklonken is.

Een goed begin

Een geschikte koper vinden, boekenonderzoek doen, de onderhandelingen; er staat u als ondernemer een hoop te wachten wanneer u het verkooptraject ingaat. Juist daarom is een goede basis belangrijk. Alexander: “Zo’n traject start altijd met een kennismaking, zodat klant en adviseur weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Samen ga je een lang, intensief proces in. Daarom moet je vooraf zorgen dat de neuzen dezelfde kant wijzen.” Vervolgens wordt de waardebepaling gedaan en het informatiememorandum opgesteld.  Aan tafel bij host Robbert-Jan delen Alexander en Teun hoe dit zijn werk gaat.

De markt op

Tijd om de markt te verkennen en op zoek te gaan naar een geschikte koper. Volgens Teun gebeurt dit altijd in samenwerking met de klant: “Van Oers heeft door de jaren heen een flink netwerk opgebouwd, maar de klant heeft de kennis over de markt. Samen stellen we een lijst op van potentiële kopers. Daarbij proberen we echt out of the box te denken.” Vervolgens worden potentiële kopers benaderd, waarbij Alexander en Teun de voorkeur hebben voor een persoonlijke aanpak. Hoe ze dat doen, hoor je in de podcast.

Om tafel

Is de juiste partij gevonden? Dan kunnen de onderhandelingen starten. Daarbij is het volgens Alexander zaak om zowel voor de verkoper als voor de koper een mooie deal uit het vuur te slepen. “Stel dat de verkoper na de transactie nog betrokken blijft bij het bedrijf, dan is het belangrijk dat de relatie met de koper goed is. Tijdens de onderhandelingen adviseren wij onze klant over wanneer de deal goed genoeg is.” Voordat de champagne ontkurkt kan worden, zijn er nog een paar fases te gaan. Ook hierover hoor je Alexander en Teun in de podcast.

Meer weten?

Denkt u als ondernemer weleens na over bedrijfsverkoop maar weet u niet goed wat u kunt verwachten? Beluister hier de tweede aflevering van de podcastserie Niet over één nacht ijs en kom meer te weten over de eerste stappen richting de deal die u verdient.

Luister aflevering één ‘Oriëntatie’ van de podcastserie Niet over één nacht ijs

Luister aflevering drie ‘Aankoopbegeleiding’ van de podcastserie  Niet over één nacht ijs

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Onze specialist gaat graag een vrijblijvend gesprek met u aan. Neem direct contact op met onze specialisten.