Welk land wordt uw stap naar het buitenland?

Wolkenkrabbers
werken in het buitenland met van oers

Alles wat u moet weten over werken in het buitenland

Van plan om in het buitenland aan de slag te gaan? Wij helpen u om alles zo optimaal mogelijk te regelen, zodat u zich volledig kunt richten op uw nieuwe uitdaging.

Het buitenlandse werkaanbod beoordelen

Heeft u een aantrekkelijk aanbod gekregen om te gaan werken in het buitenland? Voor u toezegt, raden we u aan om goed te kijken naar uw rechten en plichten in het gastland. Denk daar niet te makkelijk over, de verschillen tussen landen zijn namelijk groot – ook binnen de EU. U bent gewend om te denken vanuit de Nederlandse situatie, wat het lastig maakt om een aanbod te beoordelen. Als specialisten kunnen we u snel duidelijkheid bieden, zodat u precies weet waar u straks aan toe bent.

De overeenkomst met een buitenlandse werkgever aangaan

Als u een baan in het buitenland heeft aangenomen, staat u voor de taak om het bijbehorende papierwerk snel en secuur af te handelen. Daarbij komen dingen voorbij die u in Nederland niet zult tegenkomen. U moet nadenken over onderwerpen als woonruimte en vervoer. Belastingen en verzekeringen steken anders in elkaar. Wij helpen u graag met het nemen van deze beslissingen en het afhandelen van de bijkomende formaliteiten.

Werken in het buitenland in samenwerking met lokale adviseurs

Werken in het buitenland is voor de meesten een kans die slechts een enkele keer voorbijkomt. Als specialisten staan wij jaarlijks tientallen klanten bij met het aangaan van een dienstverband over de grens. Dat doen we in samenwerking met collega’s in het buitenland. Zij kennen de wetten en regelgeving tot in detail, evenals de cultuur van de lokale bureaucratie.

werken in het buitenland met van oers

Specifieke regelingen voor werknemers uit het buitenland

Als u in het buitenland gaat werken kunt u soms gebruikmaken van gunstige fiscale regelingen. Zo kunt u soms een deel van het loon onbelast uitbetaald krijgen als vergoeding voor uw verblijf in het buitenland. Dit is vergelijkbaar met de Nederlandse 30%-regeling, die overigens soms ook kan worden toegepast. Met een salary split kan u de belasting over het arbeidsinkomen over meerdere landen verdelen. De fiscale voordelen zijn soms erg groot. Graag helpen we u om op een juiste manier van de mogelijkheden gebruik te maken.

werken in het buitenland met van oers

Vragen over werken in het buitenland?

Denkt u na over een aanbod of heeft u een baan aangenomen? U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Met alle plezier beantwoorden we uw eerste vragen. Geheel kosteloos en vrijblijvend. Neem contact op. We vertellen u graag alles over werken in het buitenland.

kurt van heerewaarden
Kurt van Heerewaarden | Manager fiscaal
Meer weten over werken in het buitenland?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek