Denkt u aan (r)emigreren naar Nederland?

Nederlandse vlag
Remigratie naar nederland met van oers

(R)emigratie naar Nederland

Wilt u zich (weer) vestigen in Nederland? Wat betreft papierwerk en formaliteiten zal uw terugkeer minstens even intensief zijn als uw emigratie destijds. Wij staan dan ook klaar om u daarbij te helpen.

Wet- en regelgeving in Nederland

Al u in Nederland komt wonen krijgt u te maken met de Nederlandse fiscale wet- en regelgeving. Ook krijgt u te maken met Nederlandse verzekeringen, gezondheidszorg en oudedagsvoorzieningen. Deze regelgeving wijzigt voortdurend en zal veelal ook gewijzigd zijn sinds uw eerder verblijf in Nederland. Laat voor u een verhuizing of terugkeer naar Nederland in gang zet uw situatie goed in kaart brengen. Hiermee voorkomt u dat u gunstige regelingen definitief laat liggen en teveel belastingen verschuldigd wordt in Nederland.

Wat is een referent?

Een referent is een persoon of organisatie die belang heeft bij uw komst en verantwoordelijk is voor uw verblijf in Nederland. Alle referenten hebben wettelijke verplichtingen, waaronder een informatie- en administratieplicht. Bij bedrijven die kennismigranten aannemen is erkenning als referent verplicht. Als u aan de salarisnorm voor kennismigranten voldoet, kunt u een verblijfsvergunning krijgen welke meteen recht geeft om in Nederland te werken.

Enkele aandachtspunten bij (r)emigreren naar Nederland

  • Welke regelingen kunt u nog treffen in het buitenland?
  • Zijn er zaken die u beter na (r)emigratie in Nederland kunt oppakken?
  • Wat zijn de gevolgen voor uw ziektekostenverzekering van u en uw gezin?
  • Dienen mijn testament en huwelijkse voorwaarden te worden aangepast?
  • Welke gevolgen heeft de (r)emigratie voor mijn aanmerkelijk belang?
Remigratie naar nederland met van oers

(R)emigreren in samenwerking met lokale adviseurs

Als specialisten staan wij jaarlijks tientallen klanten bij om hun leven in het buitenland voort te zetten. Dat doen we in samenwerking met collega’s ter plaatse, mensen die de wet- en regelgeving kennen en weten hoe de bureaucratie werkt.

Vragen over uw (r)emigratie?

Wilt u als (r)emigrant naar Nederland? Neem gerust contact op om uw eerste vragen aan ons voor te leggen. Dit eerste gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Kurt van Heerewaarden
KURT VAN HEEREWAARDEN | SENIOR MANAGER FISCAAL
Meer weten over (r)emigratie naar Nederland?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek