Vanoers.nlInternationaal zakendoenOntwikkelingen nieuwe fiscale thuiswerkafspraken grensarbeiders

Ontwikkelingen nieuwe fiscale thuiswerkafspraken grensarbeiders 

Ontwikkelingen nieuwe fiscale thuiswerkafspraken grensarbeiders

Wij vertellen u graag meer over de ontwikkelingen van de nieuwe fiscale thuiswerkafspraken voor grensarbeiders.

Thuiswerkregeling

Nederland is met zowel België als Duitsland in gesprek over een mogelijke thuiswerkregeling in de belastingverdragen. Revelante aandachtspunten zijn onder andere de administratieve gevolgen en inkomensgevolgen voor grensarbeiders, de administratieve gevolgen voor werkgevers en (het voorkomen van) discoördinatie tussen sociale zekerheid en fiscaliteit. Verder zal moeten worden bezien of een thuiswerkmaatregel leidt tot een (binnen de verdragssystematiek) passende verdeling van heffingsrechten en wat de budgettaire gevolgen voor de verdragspartners zijn.

Sociale zekerheid

De EU regeling die zorgt dat grenswerkers die thuis werken geen verschuiving van hun sociale zekerheidsstelsel ervaren, wordt verlengd tot 1 januari 2023! Er is een overeenkomst bereikt waardoor grenswerkers thuis kunnen werken, zonder dat dit gevolgen heeft voor hun sociale zekerheidspositie. De regeling zou zowel voor nieuwe als voor oude situaties gelden. De technische details worden verder uitgewerkt en zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Hulp nodig?

Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Neem dan contact op met onze adviseurs via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl. Zij helpen u graag verder.

Neem direct contact op

 

  • icon
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kurt van Heerewaarden
Kurt van Heerewaarden | Senior manager fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!