Vanoers.nlInternationaal zakendoen30%-regeling – update

30%-regeling - update 

30%-regeling - update

De Tweede Kamer heeft in de nacht van 25 op 26 oktober 2023 ingestemd met het voorstel om al vanaf 1 januari 2024 de expatregeling, ook wel de 30%-regeling genoemd, te versoberen. Deze regeling omvat een belastingvrijstelling die wordt verleend aan werknemers die in het buitenland geworven of overgeplaatst zijn en een specifieke deskundigheid hebben.

Wijziging expatregeling

Werkgevers mogen nu nog tot 30% van het loon van expats onbelast uitkeren, als vergoeding voor de extra kosten die zij maken om tijdelijk in Nederland te werken. Deze onbelaste vergoeding (30%) moet vanaf 1 januari 2024 stapsgewijs worden afgebouwd.

Bij gebruik van de regeling wordt slechts de eerste 20 maanden een vrijstelling van ten hoogste 30% toegepast. De daaropvolgende 20 maanden wordt dit verlaagd tot ten hoogste 20% en de laatste 20 maanden geldt een vrijstelling van ten hoogste 10%. Na 60 maanden is de maximale looptijd van een beschikking verstreken en kan geen gebruik meer worden gemaakt van de 30%-regeling.

Er geldt een overgangsregeling voor werknemers die in het laatste tijdvak van 2023 een vergoeding genoten waarvoor deze werknemers in het bezit waren van een 30%-beschikking.

Meer informatie

Wilt u meer weten of geadviseerd worden over het nieuwe verdrag? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem direct contact op

 

  • icon
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kurt van Heerewaarden
Kurt van Heerewaarden | Senior manager fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!