Vanoers.nlInternationaal zakendoenNieuw verdrag tussen Nederland en België ondertekend

Nieuw verdrag tussen Nederland en België ondertekend 

Nieuw verdrag tussen België en Nederland ondertekend

Tijdens het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in België is het nieuwe belastingverdrag tussen beide landen ondertekend.

Na de goedkeuring door de diverse parlementen van beide landen zal het verdrag pas in werking treden. Naar verwachting zal dit pas in 2025 zijn.

De grootste wijzigingen worden verwacht op het vlak van het heffingsrecht over pensioenen en ten aanzien van hoogleraren. Bijzondere aandacht gaat verder uit naar de mogelijke “oplossing” voor de thuiswerkende grensarbeiders. Op basis van het huidige verdrag wordt het thuiswerken belast in het woonland. Ook zal naar verwachting een bedrijf sneller winstbelasting verschuldigd worden in het buurland indien een medewerker in het buurland een actieve rol heeft bij de totstandkoming van (verkoop)transacties. Wij houden u op de hoogte van de veranderingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten of geadviseerd worden over het nieuwe verdrag? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem direct contact op

 

Kurt van Heerewaarden
Kurt van Heerewaarden
Senior manager fiscaal
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kurt van Heerewaarden
Kurt van Heerewaarden | Senior manager fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!