Vanoers.nlInternationaal zakendoenMelding Agressieve Taxplanning

Melding Agressieve Taxplanning 

Megafoon

Eerder berichtten wij reeds dat op basis van een Europese richtlijn intermediairs, zoals belastingadviseurs, advocaten en notarissen verplicht worden potentieel agressieve belastingstructuren te melden aan de Belastingdienst.

Deze verplichting betekent geen wijziging van de materiële wetgeving en de melding an sich wil niet zeggen dat de beoogde structuur of het advies in strijd is met enige wet- of regelgeving. Deze melding is enkel om de betrokken lidstaten op de hoogte te brengen van het uit te voeren advies en / of de op te zetten structuur.

De feitelijke meldingsplicht gaat in per 1 juli 2020, echter met dien verstande dat deze geldt voor adviezen die zijn uitgebracht, of worden geïmplementeerd, vanaf 25 juni 2018. Het toepassingsbereik is erg breed en er gelden geen uitzonderingen. Er dient al te worden gemeld wanneer een advies of structuur impact kan hebben voor de belastingheffing in twee of meer lidstaten, voor wat betreft alle directe belastingen (waaronder inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en schenk- en erfbelasting).

Op basis van de richtlijn zal Nederland dit jaar nog met nadere invulling komen. Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen. Mocht u vragen hebben schroom dan niet contact op te nemen met onze adviseurs.

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Christiaan Cornet
Christiaan Cornet | Directeur fiscaal
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.