Vanoers.nlInternationaal zakendoenHeronderhandeling belastingverdrag tussen België en Nederland

Heronderhandeling belastingverdrag tussen België en Nederland 

Heronderhandeling belastingverdrag tussen België en Nederland

Nederland en België zijn al geruime tijd bezig met de onderhandelingen over een nieuw belastingverdrag. Het huidige belastingverdrag stamt uit 2001 en is sindsdien niet meer gewijzigd. Eind 2022 is een ambtelijk akkoord bereikt tussen de betrokken ambtenaren in België en Nederland over de inhoud van het nieuwe belastingverdrag. Naar verwachting wordt het verdrag op 21 juni 2023 getekend.

Overleg over separate thuiswerkregeling voor grensarbeiders

Recentelijk hebben onderhandelingsdelegaties van Nederland en België over een mogelijke thuiswerkregeling voor grensarbeiders gesproken. Vanwege de coronacrisis wordt er structureel meer thuisgewerkt. Dat kan gevolgen hebben voor het land waarin een grenswerker belasting betaalt. De Nederlandse staatssecretaris bevestigt dat er nog geen specifieke maatregel voor thuiswerkende grensarbeiders in het verdrag zal zijn opgenomen. Beide landen hebben wel de intentie uitgesproken om overleg te blijven voeren en een separate thuiswerkregeling overeen te komen. Deze regeling zal vermoedelijk een latere aanvulling vormen op het nieuwe belastingverdrag

Meer informatie

Wilt u meer weten of geadviseerd worden over het nieuwe verdrag? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem direct contact op

 

  • icon
Van Oers Belastingadvies

Bent u op zoek naar een belastingadviseur?

Van Oers vertaalt ingewikkelde fiscale vraagstukken naar duidelijke adviezen en concrete oplossingen. U kunt daarbij rekenen op advies toegespitst op uw specifieke situatie. Wij zijn uw specialist op het gebied van fiscale vraagstukken.
Meer informatie
Uitstel belasting gehad? Vraag een overzicht aan

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

|
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!