Vanoers.nlCorporate FinanceNederlandse dienstverleners in luchtvaart gaan samen

Nederlandse dienstverleners in luchtvaart gaan samen 

AEC Skyline

Twee Nederlandse dienstverleners in de militaire en burgerluchtvaart gaan samen. AEC Skyline Holding in Breda neemt daartoe voor een niet nader gespecificeerde miljoenensom JetSupport op Schiphol over. De nieuwe combinatie boekt met zo’n 80 man een jaaromzet van €15 mln à €20 mln.

AEC Skyline verzorgt een breed pakket van diensten aan de luchtvaart, waaronder opleiding en medische keuring van militaire piloten. Ook houdt het bedrijf zich bezig met het wereldwijd afleveren van vliegtuigen aan klanten. Door JetSupport over te nemen krijgt AEC er een onderneming bij die zich toelegt op het onderhoud van zakenjets en toestellen voor de Nederlandse kustwacht.

Internationale tenders

‘De nieuwe combinatie krijgt een sterkere marktpositie en maakt meer kans op het winnen van internationale tenders in de luchtvaartmarkt’, zo licht overnameadviseur Alexander den Boer van Van Oers Corporate Finance toe. Van Oers heeft AEC begeleid bij de transactie. Met de deal verzekert de koper zich van gecertificeerde onderhoudsmonteurs voor verschillende typen vliegtuigen, waaronder de Gulfstream en de Cessna Citation.

Als onderdeel van AEC kan JetSupport volgens Van Leent een bredere markt gaan bestrijken met onderhoud en revisie van militair gerelateerde vliegtuigen van buitenlandse overheden.

JetSupport was tot nu toe in handen van topman Ton van Deursen. Hij wordt grotendeels uitgekocht, maar blijft nog ten minste drie jaar in functie als ceo. De bedoeling is dat hij nadien wordt opgevolgd door de huidige coo Martin Elfferich.

Vlieger van Apache-helikopter

AEC wordt geleid door Stef Have, voormalig piloot van een Apache-gevechtshelikopter en kenner van de defensiemarkt. Have is grootaandeelhouder van Forum Group, de bovenliggende holding van AEC. De overname van JetSupport is de tweede in een jaar tijd. Eerder werd het Amerikaanse Southern Cross ingelijfd. Volgens Van Leent staan meer overnames op stapel. Er zijn momenteel gesprekken gaande met een niet nader aangeduide Nederlandse partij, ook actief in de luchtvaartdienstverlening.

Bron: www.fd.nl

  • icon

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek