Vanoers.nlCorporate FinanceInhaalslag in digitalisering

Inhaalslag in digitalisering  

Digitale inhaalslag met uw bedrijf

De meeste sectoren zijn onderhevig aan digitalisering. Het gebruik van digitale strategieën is een belangrijke bron voor groei van de organisatie. Toch zijn veel bedrijven niet voorbereid op digitalisering. Is dit een risico of is er nog steeds een manier om de digitalisering bij te komen?

Inhaalslag in digitalisering

Het antwoord hierop is: “Ja”. Het is mogelijk om bij te komen op het gebied van digitalisering. Er zijn drie strategieën die bedrijven effectief kunnen combineren om mee te komen in de digitalisatie:

  • Focus op agility
  • Omarm digitale M&A
  • Samenwerken met nieuwe digitaliseringen

Agility

Dit is de lijm voor zekerheid van omzet en winst met digitale adoptie. Agility is makkelijker te bereiken dan snelheid. Het impliceert dat een bedrijf een brede strategische richting moet hebben en hiernaast ook snel kan reageren op kansen die zich onverwachts voordoen.

Digitale M&A

Het samengaan met of kopen van bedrijven die al verder zijn met digitale technologieën. Dit is een manier om de digitalisering van concurrentie in te halen of juist bij te blijven.

Samenwerken met digitale platforms

De meeste bestaande bedrijven hebben (nog) geen plan om samen te werken met nieuwe digitale platformen in hun branche. Terug vechten kan risicovol zijn, omdat er dan geen garantie is dat verliezen worden terugverdient en winst gemaakt wordt. Samenwerken biedt meer zekerheid dan ze proberen te verslaan.

In de praktijk

Met deze drie strategieën kunnen bedrijven die geen ‘first-mover’ zijn alsnog hun groei herpakken. Waar de eerste strategie het mogelijk maakt om verschillende innovaties te testen, maken de laatste twee strategieën het mogelijk om digitaal op te schalen. Een combinatie van deze strategieën maakt het mogelijk om de digitalisering bij te blijven.

Ook uw businessmodel toekomst bestendig maken en bijblijven met de innovaties om u heen? Bij Van Oers kunt u terecht over vragen en advies rondom strategie.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons.

Bron: hbr.org

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Joost Akkermans
Joost Akkermans | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek