Welke rechtsvorm past het beste bij uw organisatie?

Nederlandse vestiging opzetten met van oers

Rechtsvorm: vestiging openen of vennootschap oprichten?

Om als buitenlands bedrijf op de Nederlandse markt te kunnen opereren, kunt u een vestiging openen of een lokale vennootschap oprichten. Het openen van een vestiging, ook wel filiaal genoemd, is het eenvoudigst. In tegenstelling tot het oprichten van een vennootschap heeft u hierbij geen notaris nodig.

Juridische positie bij het opzetten van een vestiging

Een vestiging op zichzelf is geen juridische entiteit en het kan dus als zodanig geen overeenkomsten aangaan. Het hoofdhuis blijft de rechtspersoon en gaat de overeenkomsten aan met afnemers. Ook is het hoofdhuis hoofdelijk aansprakelijk voor de belastingschulden van de vestiging.

Belastingen

Qua belastingadministratie verschilt de behandeling van een filiaal niet met die van een vennootschap. Ze zijn onderworpen aan dezelfde regels en hebben dezelfde verplichtingen, namelijk:

  • Administratie voeren volgens richtlijnen.
  • Op tijd de belastingaangiftes indienen.
  • Op tijd de belasting betalen.
Nederlandse vestiging opzetten met van oers

Advies over het opzetten van een vestiging in Nederland

Graag helpen we u met het verzamelen, vertalen, invullen en aanleveren van alle documenten en formulieren – zodat u de procedures soepel kunt doorlopen. Wilt u kennismaken of heeft u een vraag over het opzetten van een vestiging in Nederland? Neem contact op.

edgar van hassel
Edgar van Hassel | Manager fiscaal
Meer weten over rechtsvormen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek