Vanoers.nlHoe professionaliseer ik mijn HR-afdeling?
Hoe professionaliseer ik mijn HR-afdeling?

Middels een HRM-scan maken wij een zogenaamde nulmeting. Op sommige momenten willen organisaties ervoor zorgen dat HR-processen en instrumenten  ingevoerd, gestandaardiseerd en geoptimaliseerd worden. Wij hebben de ervaring en kennis om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat de implementatie soepel verloopt en de instrumenten aansluiten bij uw toekomstplannen.

 

De HRM-scan

Een HRM-scan bestaat uit een inventarisatie van de HR-afdeling, interviews met medewerkers en het schetsen van een toekomstbeeld met de directie. Dit mondt uit in een rapport waarin een overzicht wordt gegeven van de huidige situatie, waarin het toekomstbeeld wordt geschetst en waarin de instrumenten worden beschreven die benodigd zijn om naar het toekomstbeeld toe te werken. Vervolgens wordt het werk in fases verdeeld. Er zijn drie fases:

  • Fase 1 – veiligheid
  • Fase 2 – duidelijkheid
  • Fase 3 – ontwikkeling

In de eerste fase wordt aan de basis gewerkt van HR. Hierbij kan gedacht worden aan het structureren en completeren van de personeelsdossiers. In de tweede fase worden kaders geschept, waardoor er meer duidelijkheid is voor de werknemers. Hierbij kunt u denken aan het opstellen van functieprofielen en/of een salarishuis. De derde fase staat voor ontwikkeling van medewerkers en teams. Hierbij kunt u denken aan persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, opleidingsbeleid of teamontwikkeling.

 

Structureren en professionaliseren

Door de drie fases te doorlopen en daar waar nodig te structureren en professionaliseren werkt u toe naar een verhoogd werkgeluk van uw werknemers. Dit zorgt voor hogere productiviteit en betrokken en bevlogen werknemers.

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw
HR-coördinator
Direct contact