Ruud van Schaijik
Adviseur

Ruud van Schaijik

Ruud van Schaijik is analist, niet alleen in zijn werk maar ook daarbuiten. Vraag hem gerust wat volgens hem ‘Brabander zijn’ betekent, daar kan hij je een steekhoudende analyse over geven. Zijn analyse over wanneer hij zijn werk goed doet: op de eerste plek komen de belangen, wensen en de emoties van de ondernemers, de cijfers schikken we daarnaar.
Ruud van Schaijik aan het woord

Natuurtalent

“Toen ik begon met studeren had ik niet gedacht dat ik zoveel plezier ging hebben in het werk dat ik bij Van Oers doe. Ik startte namelijk met technische natuurkunde. Maar uiteindelijk werd het toch de strategisch-economische kant, dat paste veel beter. Gelukkig maar dat het zo gelopen is, want ik haal enorm veel energie uit bijvoorbeeld marktonderzoek.”

Garanties

“Ik ben iemand die totaal opgaat in zijn werk. Want voor mij is dat de beste manier om complexe opdrachten goed af te ronden. Ik wil altijd die 10 garanderen, daar is een ondernemer het meest mee geholpen. Dat is wat voor mij Vol Overgave betekent.”

Steeds nieuwe kennis

“Een belangrijk deel van mijn werk is informatiememorandi schrijven. Daarbij is het noodzakelijk om de markt – en de positie van het bedrijf in de markt – zo goed mogelijk in kaart te brengen. Voor mij is dat iedere keer weer een bron van nieuwe kennis. Iedere ondernemer is anders, daar kom ik steeds opnieuw achter. Dat maakt mijn werk zo afwisselend.”.