Vanoers.nlTransport en logistiekTransportseminar 2022: Technologie en de Transportsector “de toekomst is nu”

Transportseminar 2022: Technologie en de Transportsector “de toekomst is nu” 

Transportseminar 2022

Op 21 april vond het Transportseminar bij Gate2 in Rijen plaats, georganiseerd door het transportteam van Van Oers. Als team gespecialiseerd in het beroepsgoederenvervoer over de weg, staan wij dagelijks onze transportklanten bij met hun kennis. De aftrap van het seminar werd verzorgd door Demis van Loenhout waarbij het welkom heten en het dankwoord naar Gate2 centraal stond. Ook Pierre van Kleef had een kort woordje van welkom als gastheer in vertelde kort wat Gate2 bezighoudt.

Informatieve sprekers

Transport en Logistiek Nederland

Als eerste spreker was het woord aan Natala Krul, beleidsadviseur bij Transport en Logistiek Nederland. Natalie belichtte het thema vanuit de hoek van wetgeving en handhaving. Hier kwamen uiteraard de spelregels rondom het Mobility Package naar voren en de gevolgen van het ERRU register. Natalie gaf aan dat het belangrijk is geregeld te checken hoeveel strafpunten uw transportbedrijf of de vervoersmanager heeft om tijdig te kunnen ingrijpen. Daarnaast moet er gelet worden op het gebruik van de Tacho, zeker de handmatige invoer, waar veel fouten gemaakt worden. Tot slot ging ze in op de digitale handhaving van de ILT en welke hulp en ondersteuning TLN kan bieden.

Hoogleraar handel en logistiek

Daarna was het woord aan Albert Veenstra, Albert is hoogleraar handel en logistiek aan de RSM. Albert ging in op de verduurzaming in de logistieke sector. Welke alternatieven zijn er naast de fossiele brandstoffen? Er werd gediscussieerd over waterstof en elektrificatie afgezet tegen de actieradius. Ook sprak Albert over diverse onderzoeken vanuit de topsector Logistiek waar TKI Dinalog ook bij betrokken is. Welke mobiliteitsvormen zijn nu eigenlijk het meest vervuilend…  Albert vertaalde luchtig de wetenschap naar concrete zaken die momenteel in de praktijk worden onderzocht. Hij deed dit vanuit de basis “The Missions for Innovation in the Netherlands” waarbij Energietransistie en verduurzaming een belangrijke pijler is.

Van Oers

Demis van Loenhout nam namens Van Oers Accountancy & Advies de gasten mee langs het online transport dashboard Visionplanner. Het mooie hiervan is dat op een laagdrempelige manier de financiële administratie wordt omgezet in bruikbare financiële kengetallen op basis van gegevens uit de administratie, uit de loonadministratie en bijvoorbeeld de gereden km’s van het wagenpark en de chauffeursuren. Hier komen mooie kengtalen uit die meer zeggen dan de jaarrekening en waarop u een bedrijf kunt sturen. Ook werd het nieuwe duurzaamheidsadviesteam van Van Oers geïntroduceerd. Ze adviseren en begeleiden ondernemers in hun duurzaamheidsreis op het gebied van financiering, subsidies, investeringen, certificeren en CO2-footprint berekeningen.

Smart Logistics bij Midpoint Brabant

Twan van Lankveld, programma manager Smart logistics bij Midpoint Brabant sloot het seminar af. Hij liet zien waar Midpoint Brabant voor staat in de logisstieke hotspot nummer 1 van Nederland. Het doel is vooral het samenbrengen van onderwijs, overheid en bedrijfsleven om te komen tot slimme logistieke oplossingen. Hun taken liggen op het gebied van netwerkregie, verbinden, aanjagen, ontwikkelen en ondersteunen rondom de thema’s digitalisering, duurzaamheid, talentontwikkeling, infrastructuur & mobiliteit en netwerk & communicatie. Twan noemde een aantal innovatieve voorbeelden die de zaal echt aanspraken en Twan nodigde dan ook iedereen met belangstelling uit om zich bij een ontwikkeling aan te sluiten.

Gate2

Pierre van Kleef en Ricardo Abdoel van Gate2 sloten de avond als gastheren af. Ricardo liet twee studenten aan het woord om een machine als onderdeel van ‘SMART Industries’ uit te leggen. Hier werd duidelijk met welke technologie de huidige generatie aan het werk is. Het belang van data en met name het zinvol inzetten en gebruiken van deze data werd enthousiasts verteld. Erg leuk om te zien. Party Catering Jan Vermunt had voor aanvang van het seminar een zeer smaakvol walking diner voor de gasten klaar gestoomd, zodat iedereen met voldoende brandstof het seminar konden uitzitten. Ook na afloop stonden zij klaar met een zeer goed verzorgde borrel!

Succesvolle avond

Graag willen wij alle betrokkenen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan dit geslaagde seminar. In het bijzonder gaat onze dank uit naar Pierre van Kleef voor het beschikbaar stellen van Gate2 als locatie voor het Transportseminar. Wij kijken terug op een geslaagde avond!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

demis van loenhout
Demis van Loenhout
Senior manager accountancy
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
demis van loenhout
Demis van Loenhout
Van Oers Transport en logistiek

Op zoek naar een adviseur in de Transportsector?

U zoekt een adviseur die de transport en logistieke sector begrijpt, de sector die voortdurend in beweging is. Wij adviseren en ondersteunen en attenderen u op alle mogelijkheden, kansen en risico’s. Grip op uw onderneming met onze transportspecialisten.
Meer informatie
Coronavirus en wegtransport

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!