Vanoers.nlBranchesTransport en logistiekDe adviseur voor warehousing

De adviseur voor warehousing

De adviseur voor warehousing
de transportsectoren van van oers

De adviseur voor warehousing

Bij het vervoeren van goederen kan het zijn dat deze op enig moment opgeslagen moeten worden alvorens ze verkocht of gedistribueerd worden. Het opslaan van deze goederen gebeurt in een warehouse. Van Oers heeft zich onder andere gespecialiseerd in het ondersteunen en adviseren van organisaties in de warehousing. Wij kunnen u en uw onderneming adviseren en ondersteunen.

 

de transportsectoren van van oers

Grip op uw onderneming met onze transportspecialisten

Wij zorgen ervoor dat u weer grip heeft op uw onderneming, zodat u zich bezig kunt houden met zaken die belangrijk zijn. Zo haalt u het optimale uit uw bedrijf!

Wij kunnen u o.a. ondersteunen bij:

Kenmerken en uitdagingen voor warehousing?

De dienst die bestaat uit het aanbieden van opslagruimte aan anderen wordt warehousing genoemd. Dat omvat dus alleen opslag. Als er aanvullende bewerkingen op de producten plaatsvinden, bijvoorbeeld in-, ompakken (ook wel ‘handling’ genoemd), worden er andere namen gebruikt, zoals distributiecentrum en fulfillment-dienstverlener. De belangrijkste kenmerken (en tegelijkertijd uitdagingen) zijn:

  • Duurzaamheid en regelgeving. Denk aan zelfvoorzienend in energie (zonnepanelen), isolatie etc. Hier zijn ook voorschriften voor.
  • Standaardisatie en herverhuurbaarheid. Hoe meer een pand maatwerk is, des te langer een contract doorgaans zal zijn.
  • Locatie, locatie, locatie…. Jaarlijks verschijnt de ‘logistieke hotspots Nederland’ lijst. Een Warehouse op een toplocatie is uiteraard geld waard.
  • Technologische innovatie. Drone-delivery, zelfrijdende vrachtwagens en 3D-printing zijn maar enkele nieuwe technologieën die de globale logistieke markt drastisch zullen veranderen.

Wat is Warehouse management?

Warehouse management is het dagelijkse operationele beheer van een magazijn of meerdere magazijnen. Een warehouse managementsysteem beheert de volledige voorraadregistratie en de voorraadprocessen binnen het magazijn, waaronder:

  • De inslag van goederen: bij de goederenontvangst en het bepalen van de opslagplaats in het magazijn wordt onder andere rekening gehouden met de verwachte doorloopsnelheid. Het uiteindelijke doel van de warehousemanager is het combineren van minimale handling en minimale afstanden met een maximale opslagdichtheid.
  • De opslag van goederen: gedurende de hele tijd dat goederen zijn opgeslagen in het magazijn beheert het warehouse systeem de exact locatie van de goederen.
  • De uitslag van goederen: bij het uitleveren van goederen richting de externe of interne klanten verzorgt het WMS het gehele proces vanaf de order tot en met het orderpicking proces en de uitlevering van de goederen.

Inzicht in de verbeteringsmogelijkheden van uw bedrijf?

In de snel veranderende economie is het belangrijk om inzicht te hebben in het verbeterpotentieel van uw organisatie. Hoe zorgt u dat uw organisatie relevant blijft en waar kunt u op verbeteren, waar liggen de kansen en bedreigingen? Wij kunnen u helpen bij het krijgen van inzicht en samen met u gaan we aan de slag om hierin verbetering aan te brengen.

Benieuwd waar wij u nog meer bij kunnen helpen? Neem contact op met onze transportspecialisten of maak vrijblijvend een afspraak.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Benieuwd waar wij u bij kunnen helpen?
Onze specialisten staan voor u klaar! Neem direct contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.