NIWO transportvergunning

man achter stuur
ondersteuning bij aanvragen niwo transportvergunning door van oers

NIWO transportvergunning voor uw transportbedrijf

Bij Van Oers helpen onze transportspecialisten u graag bij het aanvragen van een NIWO vergunning. Om uw vergunning te krijgen, moet u als transportonderneming voldoen aan vier kwaliteitseisen:

  • Kredietwaardigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Vakbekwaamheid
  • Reële vestiging

Bij de aanvraag van uw NIWO vergunning wordt er gecontroleerd op bovenstaande punten. Om de 5 jaar moet uw vergunning worden verlengd door middel van een toetsing. Valt u in de risicogroep, dan zal u jaarlijks getoetst worden op het onderdeel kredietwaardigheid. Wij stellen de vermogensposities en de verplichte verklaring voor u op en voegen de relevante jaarcijfers toe.

ondersteuning bij aanvragen niwo transportvergunning door van oers

Digitaal ondernemersloket voor de NIWO vergunning

De NIWO heeft op 9 januari 2017 het digitale ondernemersloket geopend. Dat betekent dat u uw vergunning of verlenging daarvan volledig digitaal kunt aanvragen, evenals uw VIHB-registratie, ritmachtigingen en andere documenten. U krijgt toegang tot dit digitale ondernemersloket door in te loggen met e-Herkenning. U kunt dit eenvoudig en kosteloos aanvragen.

Wij kunnen u ondersteunen bij de aanvraag, maar kunnen de aanvraag niet voor u indienen. Vanwege e-Herkenning dient u dit zelf te doen. 

ondersteuning bij aanvragen niwo transportvergunning door van oers

Aanvragen NIWO transportvergunning

De gegevens van uw onderneming zoals die bij de Kamer van Koophandel bekend zijn, zijn leidend voor het verlengen van de vergunning. Dit is namelijk de basisregistratie voor bedrijven. De NIWO krijgt uw naam- en adresgegevens van de Kamer van Koophandel. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw gegevens bij de Kamer van Koophandel correct zijn.

Zodra een aanvraag digitaal is ingediend, de noodzakelijke bijlagen zijn geüpload en de factuur voor de aanvraagkosten is betaald, neemt een medewerker uw aanvraag in behandeling. Binnen 8 weken neemt de NIWO een beslissing over uw aanvraag, tenzij de NIWO vaststelt dat er voor de beoordeling van uw aanvraag aanvullende gegevens nodig zijn. Natuurlijk kan de aanvraag of de verlenging ook nog op papier worden geregeld.

Graag ondersteunen wij u bij de aanvraag voor de NIWO  transportvergunning. U dient u er bewust van te zijn dat u moet beschikken over de juiste vakpapieren. Neem vrijblijvend contact met ons op indien u hier vragen over heeft.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Wilt u een NIWO transportvergunning aanvragen?
Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!