Vanoers.nlDienstenDuurzaamheidsadviesCO2-uitstoot verminderen

CO2-uitstoot verminderen

CO2-uitstoot verminderen
CO2-uitstoot verminderen met van oers

Hoe kunt u de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen?

Met de klimaatdoelstellingen die Nederland zichzelf heeft gesteld in de Klimaatwet, wordt er van iedere speler verwacht dat zij een steentje zullen bijdragen. De ambities zoals nu uitgesproken, worden straks vanuit de overheid een harde eis. Om hier invulling aan te geven heeft de overheid de maatregelen omgezet naar doelstellingen, in het zogeheten Klimaatakkoord. Wilt u exact weten wat dit inhoudt voor uw branche en welke stappen u moet of kunt nemen? Van Oers kan u adviseren en ondersteunen bij het voldoen aan de huidige wet- en regelgeving omtrent de CO2-reductie 2030 (maar ook 2035, 2050 etc.).

CO2-uitstoot verminderen met van oers

Duurzame verantwoording

Duurzame verantwoording wordt de norm, doordat wet- en regelgeving en markteisen duurzame acties en verantwoording vragen van bedrijven. Hierbij is een duurzaam of geïntegreerd jaarverslag de manier om deze prestaties te laten zien. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Sustainable Finance Taxonomy (TCFD). Maar ook sectoren die onder het EU Emissiehandelssysteem vallen en dus gaan betalen voor CO2-uitstoot. De Europese Commissie gaat vanaf 2023 een grote groep bedrijven verplichten te rapporteren over de milieu- en sociale impact van bedrijfsactiviteiten door middel van een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

CO2-footprint

Deze duurzame verantwoording vraagt van ondernemingen om de CO2-uitstoot in kaart te brengen. Maar waarom is het zo belangrijk dat uw onderneming zich bezig houdt met de CO2-footprint 2030?

 • Om te voldoen aan de huidige en toekomstige wet- en regelgeving.
 • Voor het behoud van uw positie in de keten. Zo kunt u bijvoorbeeld koploper zijn binnen uw branche.
 • Vanwege continuïteitsperspectief: u stoomt uw bedrijf klaar voor de toekomst.
 • Om uw maatschappelijke bijdrage te leveren.

CO2-reductie

Van Oers kan u ondersteunen en adviseren bij het realiseren van een reductie in uw CO2-uitstoot. Hoe wij u kunnen helpen:

 1. Wij meten uw huidige CO2-uitstoot en gaan gezamenlijk met u een traject aan om (eventueel m.b.v. financiering en subsidieregelingen) de juiste verduurzamingsstappen te treffen om uw CO2-uitstoot te verminderen.
  • Na het berekenen van deze nulmeting kan de huidige CO2 uitstoot van de bedrijfsvoering naast de wet- en regelgeving worden gelegd. Van Oers gaat in gesprek met u over de ambities op weg naar een duurzame(re) bedrijfsvoering, maar ook welke stappen (op basis van de huidige CO2 uitstoot) ondernomen moeten worden om te voldoen aan de huidige/veranderende wet- en regelgeving. Vervolgens zal een bijbehorende reductiestrategie worden opgesteld om deze doelstellingen voor u haalbaar te maken
 2. Wij begeleiden u in het jaarlijks monitoren van uw CO2-uitstoot door de juiste data meetbaar te maken en u zo te ondersteunen in uw jaarlijkse milieu-impact verslaggeving. Zo krijgt u inzicht of u voldoet aan de gestelde CO2-uitstoot norm van de overheid, maar ook of u uw gestelde doelstellingen heeft behaald.

Wat gaat het u opleveren?

Naast de intrinsieke motivatie om uw bedrijfsvoering te verduurzamen, is uw financiële motivatie minstens net zo belangrijk. Ook hier kan Van Oers u bij helpen.

 • We kijken samen met u hoe de verduurzamingsstappen voor uw organisatie financiële voordelen kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan belasting- en rentevoordeel door fiscale regelingen die beschikbaar zijn.
 • Wij kijken samen met u of uw project in aanmerking kan komen voor een subsidieaanvraag. Zo heeft u meer financiële middelen tot uw beschikking en het zorgt voor een snellere terugverdientijd.
 • Wij hebben de kennis en ervaring in huis om u indien nodig te ondersteunen bij het doen van een financieringsaanvraag die past bij uw verduurzamingsproject.

Hulp nodig van een specialist?

Door onze kennis en ervaring gaan wij samen met u op zoek naar de meeste passende vorm van verduurzaming voor uw bedrijf met de daarbij passende financiële regelingen. Van Oers brengt u op de hoogte van de huidige en toekomstige wet- en regelgeving waaraan uw bedrijf moet voldoen, helpt u bij het treffen van passende maatregelen om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Onze duurzaamheidsspecialisten staan voor u klaar!

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Benieuwd hoe we u verder kunnen helpen?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!