Vanoers.nlBranchesTransport en logistiekUw adviseur beroepsgoederenvervoer over de weg

Uw adviseur beroepsgoederenvervoer over de weg

Coronavirus: Maak de Regeling tegemoetkoming vaste lasten ook toegankelijk voor de transportsector
de sectoren van van oers

Uw adviseur beroepsgoederenvervoer over de weg

De transportsector, en dan met name bij beroepsgoederen vervoer over de weg, is onderhevig aan veel veranderingen en uitdagingen. Het goederenvervoer staat onder druk om de efficiëntie te verbeteren en duurzamer te worden, zelfs als de handelsbelemmeringen toenemen. Met krappere marges als gevolg van stijgende operationele kosten, moet de sector de financiële prestaties verbeteren, zelfs als klanten een snellere levering verwachten. Wij kunnen u ondersteunen.

 

de sectoren van van oers

Meer financieel inzicht

Door de vele veranderingen die momenteel binnen de sector gaande zijn, is het belangrijk om een partner te kiezen die u van het juiste advies voorziet. De transport-accountants van Van Oers kennen de sector als geen ander en bieden u deskundig advies.

Wij kunnen u o.a. ondersteunen en adviseren bij:

Dashboarding

Daarnaast kunnen we, door het zo optimaal mogelijk digitaliseren van uw administratie, het financiële reilen en zeilen van uw onderneming continu monitoren. En aan de hand van de gereden km’s en uren door en van de chauffeurs kunnen we financiële data en non-financiële data koppelen waardoor we middels Visionplanner belangrijke transport KPI’s kunnen tonen en volgen zoals omzet/brandstof/onderhoud per km, de mars snelheid, omzet per uur etc.

Lid van TLN en SRA branche kennisgroep logistiek

Als lid van TLN, kunnen wij ook gebruik maken van alle kennis en tools van TLN. Zo kunnen we samen met u de kostprijscalculatietool benutten om te kijken of u wel de juiste tarieven hanteert. Daarnaast kunnen we zelf specifieke vragen wegleggen bij TLN om u als klant optimaal te kunnen ondersteunen.

De SRA branche kennisgroep komt vier keer per jaar samen. Deze club van accountants met affiniteit voor de transportsector overlegt dan en deelt kennis over uw branche waardoor we allemaal met nog meer transportbagage bij u aan tafel zitten.

Uitdagingen

Zoals gezegd heeft de sector nog wel een aantal zaken aan te pakken. De belangrijkste uitdagingen voor de komende paar jaar zijn gelegen in een 4-tal speerpunten die niemand vreemd in de oren zullen klinken:

  • Verduurzaming. Ook te transportsector zal bij moeten dragen aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot. De vraag die centraal staat is wanneer is het juiste moment om geen dieselvrachtwagen meer aan te schaffen. Wel of niet gedwongen door wetgeving of door de verladers;
  • Digitalisering en gebruik van data. Dit om meer efficiency in het vervoer te krijgen. Minder lege kilometers, minder verbruik van brandstof, optimaliseren van planningen, data delen met collega’s en verladers etc.
  • Mobility Package. Dit pakket aan Eurpese regels wat er voor moet zorgen dat er een eerlijk speelveld in Europa komt wordt stapsgewijs ingevoerd. Denk dan aan, return home driver, detacheringsrichtlijn, cabotage regels, de slimme Tacho 2.0, het ERRU register, etc.
  • Brexit. De één heeft er niets mee te maken de ander juist alleen maar. De eerste hobbel is genomen is het belangrijk om de btw-wetgeving te volgen op dit gebied evenals alle douane formaliteiten.

Speciaal voor de eigen rijders

Bij het aanvragen van de NIWO vergunning komt het vaak voor dat een accountant wordt ingeschakeld om een verklaring af te geven bij het kredietwaardig vermogen. Dit geldt ook voor de eigen rijder met maar één vergunning. Vanwege alle regelgeving voor accountants is het enkel benutten van de accountant voor deze verklaring een kostbare aangelegenheid.

Speciaal voor deze groep ontwikkelde het transportteam een mooi pakket aan dienstverlening om u op die zaken te ondersteunen waarvoor u zelf eigenlijk geen tijd heeft, zodat u kilometers kunt maken. Denk hierbij aan:

Voor een vast bedrag per maand worden bovengenoemde werkzaamheden uit uw handen genomen en ontzorgen wij u. Ook voor de eigen rijder staan we klaar. Nieuwsgierig geworden?

Haal het optimale uit uw bedrijf

Onze transportspecialisten begrijpen de uitdagingen en complexe regels en voorschriften waar u tegenaan loopt. Wij hebben kennis van uw branche en door onze jarenlange ervaring weten wij waar we het over hebben. Door onze expertise in combinatie met onze heldere blik en betrokkenheid helpen wij uw onderneming op weg. Benieuwd wat wij voor u in de beroepsgoederenvervoer over de weg kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Demis van Loenhout
Demis van Loenhout | Senior manager accountancy
Benieuwd waar wij u bij kunnen helpen?
Onze specialisten staan voor u klaar! Neem direct contact op via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.