Vanoers.nlCorporate FinanceCoronavirus en maatregelen om uw Liquiditeitspositie te verbeteren

Coronavirus en maatregelen om uw Liquiditeitspositie te verbeteren 

Welke maatregelen kunt u nemen om uw liquiditeitspositie te verbeteren ten tijde van het Coronavirus?

Het COVID-19 virus (in de volksmond ‘coronavirus’) zet de economie op zijn kop. De Europese Commissie heeft reeds bekend gemaakt € 37 miljard vrij te maken voor economische last corona-maatregelen. Zowel internationale als nationale aandelenkoersen vertonen historisch grote dalingen, maar ook lokale ondernemers worden hard getroffen. Verschillende ondernemers hebben hierdoor te maken met acute liquiditeitstekorten.

Maatregelen voor mkb-bedrijven

Maatregelen welke de overheid heeft genomen voor mkb-bedrijven welke door het coronavirus financiële problemen ondervinden:

  • Mogelijkheid voor uitstel van betaling van belasting (omzet-, inkomsten-, vennootschaps-, en/of loonbelasting).
  • Verruiming van de Borgstelling Midden- en KleinBedrijf regeling (BKMB regeling), door uitbreiding van het percentage waarvoor de staat garant staat voor bancaire financieringen.
  • Uitbreiding van de werktijdverkorting.

 

Liquiditeitspositie verbeteren

De maatregelen welke ondernemers kunnen nemen om haar liquiditeitspositie te verbeteren:

  • Verscherp uw aandacht voor uw werkkapitaal. Zorg dat u uw voorraadpositie zo laag mogelijk houdt en dat uw debiteuren zich aan de gemaakte betaaltermijnen houden.
  • Ga het gesprek met uw bank aan. Bespreek een mogelijke verruiming van de rekening-courant faciliteit of opschorting van de aflossingen. Indien noodzakelijk kunt u de bank verzoeken een beroep te doen op de BMKB regeling.
  • Bekijk alternatieve financieringen. Er zijn veel verschillende financiers actief, welke bijvoorbeeld debiteuren voorfinancieren. Vervolgens heeft u binnen 24 uur na het inleveren van de factuur, het geld op uw rekening. Maar denk ook bijvoorbeeld aan machines of materieel waarvoor u een lease kunt afsluiten. Dit geldt niet alleen
    voor nieuwe machines, maar ook voor machines welke reeds in gebruik zijn.

Meer informatie

Heeft u liquiditeitstekorten of wilt u liquiditeitstekorten voor zijn en wilt u meer weten over bovenstaande maatregelen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Daarnaast kunnen onze adviseurs u ondersteunen bij de inrichting van de managementinformatie voor een actueel inzicht in uw financials en het doorrekenen van eventuele effecten in uw prognose.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Joost Akkermans
Joost Akkermans | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek