Vanoers.nlCorporate FinanceWeet hoe uw bedrijf ervoor staat door middel van een waardebepaling

Weet hoe uw bedrijf ervoor staat door middel van een waardebepaling 

Waardebepaling

Speelt u met de gedachte om een onderneming over te nemen, denkt u wel eens na over de eventuele verkoop van uw bedrijf of wilt u gewoon graag weten hoe uw onderneming ervoor staat? In welke fase u als ondernemer zich ook bevindt, het bepalen van waarde is op ieder moment relevant. De waardering van een bedrijf is vaak het startpunt van de onderhandelingen over de uiteindelijke prijs die wordt betaald en geeft inzicht in de gezondheid van uw onderneming.

Klaar voor een fusie of overname?

Wanneer u nadenkt over een eventuele fusie of overname komt hier natuurlijk veel bij kijken, waarvan een belangrijk onderdeel de waardebepaling is. Het is voor zowel de koper als de verkoper natuurlijk relevant om te weten wat de waarde van de betreffende onderneming is. Daarbij is het wel goed om te beseffen dat waarde een subjectief begrip is en vaak wordt bepaald door het persoonlijk perspectief. Hierbij zijn de situatie en positie van waaruit je handelt bepalend. Zo is een glas water in een woestijn meer waard, dan het kopje koffie dat u op het terras bestelt. Dat klinkt natuurlijk heel logisch maar in de realiteit wordt dit wel eens vergeten.

 

Waardebepaling als onderdeel van het aan- en verkoopproces

Een waardebepaling is een cruciaal onderdeel in het aan- en verkoopproces van een onderneming. Bij de meest voorkomende waarderingen bij bedrijven die te koop staan, vindt de waardebepaling van een onderneming plaats in het licht van eigendomsoverdracht, strategische overname, Management Buy Out (MBO), Management Buy In (MBI) of bedrijfsopvolging.

 

Wanneer laat u een waardebepaling uitvoeren?

Net als dat het in verschillende fasen relevant kan zijn om de waarde van uw bedrijf in kaart te brengen, kunnen zich ook verschillende momenten voordoen waar een waardebepaling een belangrijk instrument is dat ingezet kan worden, zoals bij;

  • de aan- of verkoop van een bedrijf;
  • fiscale vraagstukken;
  • zakelijke geschillen;
  • een echtscheiding;
  • een faillissement.

 

Schakel de hulp in van onafhankelijke experts

Het is van groot belang dat het complexe traject dat bij een waardebepaling komt kijken wordt uitgevoerd door een professionele en (in sommige situaties onafhankelijke) partij. Een partij waar u mee kunt sparren, die u van advies kan voorzien en die meedenkt in het belang van uw toekomstwensen.

Onze adviseurs van Van Oers Corporate Finance zijn specialisten op het gebieden van waardebepalingen als Valuation Expert. De informatie die uit een dergelijke waardebepaling naar voren komt, helpt dus niet alleen bij het kopen van een onderneming, maar ook zeker bij het verkopen van uw bedrijf. Of dit nu op korte of juist op lange termijn op de planning staat.

Waardebepaling door Van Oers Corporate Finance

Wat de achtergrond van uw vraag ook is, het team van Van Oers Corporate Finance regelt de waardebepaling voor u. Van Oers CF is onderdeel van het multidisciplinaire Van Oers Accountancy & Advies en kan daardoor heel gemakkelijk schakelen met zowel accountants als fiscalisten. Wilt u meer weten over waardebepalingen en te doorlopen traject? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.

Alexander den Boer
Directeur Corporate Finance
Contact
  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek