Vanoers.nlCorporate Finance, Transport en logistiekVersnelde technologische transitie

Versnelde technologische transitie 

Versnelde technologische transitie

De transport- en logistieke sector is een dynamische sector die altijd in beweging is en zich kenmerkt door een continue drang naar efficiency verbetering en innovatie. Juist in dynamische tijden wordt deze focus op innovatie en efficiency nog extra versterkt. Zo heeft Covid-19 de toenemende rol van technologie in de logistieke sector nog verder versterkt en versneld. Boodschappen worden steeds vaker aan de deur gebracht, terwijl restaurants ook steeds vaker  bezorgen. Vooral grotere logistieke partijen met schaalbare technologie profiteren van deze transitie. Bij kleinere logistieke partijen leidt deze transitie mogelijk tot meer concurrentie en kleinere marges, terwijl de verwachtingen van de klant zeker niet minder zijn geworden. Klanten verwachten namelijk een kortere doorlooptijd en meer flexibiliteit. Deze crisis heeft laten zien dat bedrijven die flexibel zijn en snel in kunnen spelen op nieuwe kansen kunnen profiteren.

Nieuwe generatie opgegroeid met technologische achtergrond

De toenemende veranderingen gaan gepaard met een nieuwe generatie die aan het hoofd komt te staan van familiebedrijven. Juist deze jongere generatie staat vaker open voor strategische veranderingen en een dynamischer businessmodel. Deze nieuwe generatie is opgegroeid in de digitale wereld en heeft het merendeel van de digitale ontwikkelingen van de afgelopen decennia actief meegemaakt. De inzichten en kennis van deze nieuwe generatie kunnen helpen om de verdere technologische transitie goed door te komen en mogelijk juist te profiteren van deze veranderingen.

Investeerders spelen in op ontstane groeikansen

Persoonlijk zie wij dat investeringspartijen geïnteresseerd zijn om ondernemingen in de transport & logistieke sector te helpen om deze kansen te pakken en juist in deze periode versnelde groei te realiseren. Strategische investeerders zoeken aanvullingen op hun huidige activiteiten, terwijl financiële investeerders zoeken naar bedrijven in de sector met groeipotentie, die door middel van strategische aanpassingen of technologische investeringen behaald kunnen worden. De investering en het bijkomende risico delen met een investeringspartner kan juist op dit moment schaalvoordelen en concurrentievoordelen opleveren.

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met branchespecialisten via onderstaande button.

Neem contact op

  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek