Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlProjectenVan Oers Corporate Finance begeleidt verkoop van Pure Water Systems en Pure Water Technologies aan W&F Technologies

Van Oers Corporate Finance begeleidt verkoop van Pure Water Systems en Pure Water Technologies aan W&F Technologies

Van Oers Corporate Finance begeleidt verkoop van Pure Water Systems en Pure Water Technologies aan W&F Technologies

Pure Water Group is een marktleidende producent van geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur. Kernactiviteiten zijn installaties voor de productie van Ultra Puur en High Purity Water voor industrie, gezondheidszorg en farmaceutische applicaties, veelal op basis van ElectroDeIonisatie en membraan ontgassing. Pure Water Group heeft wereldwijd een divers klantenbestand en opereert vanuit haar vestigingen in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De transactie

De aandeelhouder is in gesprek geraakt met de koper en beiden zagen veel potentie en synergie in de samenwerking. Dit heeft geresulteerd in de strategische overname van Pure Water Systems en Pure Water Technologies door W&F Technologies. W&F Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektrochemische systemen voor waterbehandeling, energieopwekking en nutriënten-terugwinning. Daarnaast is W&F Technologies, via dochteronderneming REDstack, marktleider in de ontwikkeling van Reverse Electro Dialysis (RED) technologie.

Door deze acquisitie versterkt Pure Water Group haar positie in de wereld van duurzame waterbehandeling. De toevoeging van RED en Electro Dialysis (ED) technologieën bieden meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van systemen voor de behandeling en hergebruik van uitdagende industriële- en afvalwaterstromen.

Kom in contact met onze adviseurs

Van Oers Corporate Finance heeft Pure Water Group begeleid gedurende het overnametraject, waaronder het voeren van onderhandelingen met de koper, het coördineren van het boekenonderzoek en het opstellen van de overnamecontracten. Wilt u mee weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met Victor Edel of Thom Deckers.

Neem contact op

victor edel
Victor Edel
Transactiemanager
Contact
Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
victor edel
Victor Edel | Transactiemanager
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.