Vanoers.nlCorporate FinanceVerkoop- of overnameplan in de ijskast?

Verkoop- of overnameplan in de ijskast?  

Verkoop- of overnameplan in de ijskast?

Door acties te koppelen aan uw reflectie maakt u uw onderneming sterker tegen mogelijke crisis en werkt u actief aan waardeontwikkeling op de lange termijn. Een plan voor de lange termijn waar u dagelijks met uw organisatie aan werkt. En juist dat plan en de blik op de lange termijn is van belang bij een schokbestendige waardecreatie om uiteindelijk de deal van uw leven te kunnen realiseren.

Maak u klaar voor een eventuele verkoop

Is uw onderneming voor de markt van waarde en is een verkoop haalbaar? Een robuustere onderneming geeft u een hogere kans op een succesvolle verkoop. Momenteel zijn met name grote bedrijven in de markt actief op zoek naar overnames van ‘kleinere’ concurrenten of ter uitbreiding op hun bestaande producten en diensten. Daarnaast hebben investeerders (ondanks de coronacrisis) veel geld in kas waarmee zij overnames willen doen van bedrijven met een gedegen plan en groeimogelijkheden. Daarnaast zijn zij zeer actief om via hun huidige portfoliobedrijven concurrenten of aanverwante bedrijven over te nemen.

Het nut van een waardering

Heeft een waardebepaling van het bedrijf nut als u pas over 5 jaar wilt verkopen? Een waardebepaling geeft u inzicht in de waarde bepalende en –vernietigende elementen binnen uw onderneming en maakt tijdig bijsturen mogelijk. Hierbij heeft u ook de tijd om de juiste juridische/fiscale structuur op te zetten zodat er op het moment van een verkoop geen waarde onnodig verloren gaat. Een goede voorbereiding op de verkoop loont.

Overnamekansen benutten

Ziet u kansen om uw concurrent over te nemen? Met behulp van een goede business case zijn banken eerder bereid om uw overnameplan te financieren. Daarnaast stelt een opgebouwde ‘oorlogskas’ u beter in staat om de bancaire financiering rond te krijgen, omdat banken ook een stukje ‘eigen inbreng’ door de onderneming vereisen.

Bent u benieuwd wat uw verkoop- of overnamemogelijkheden zijn in deze markt? Of wilt u weten wat uw onderneming waard is? Wij gaan graag met u in gesprek.

  • icon

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Corporate Finance

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek