Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt Ravestein Rubberparts BV bij de overname door de AVK Groep

Van Oers Corporate Finance begeleidt Ravestein Rubberparts BV bij de overname door de AVK Groep 

Rubberparts

AVK Gummi A/S heeft Ravestein Rubberparts BV overgenomen. Met deze overname beschikt AVK Gummi A/S over nog meer kennis en expertise op het gebied van rubbertechnologie. Alexander den Boer van Van Oers Corporate Finance heeft Ravestein begeleid tijdens het traject.

AVK Group

AVK Gummi A/S is onderdeel van de Deense AVK Groep en tevens gevestigd in Denemarken. Het bedrijf beschikt over een eigen rubbermenginstallatie en over eigen spuitgiet- en compressiemachines. De raakvlakken met Ravestein Rubberparts B.V. vormden de basis voor de overname. Daarnaast halen ze met de overname veel kennis en ervaring in huis en beschikken zij over een productielocatie in Nederland. AVK Gummi A/S neemt zo een nog grotere marktpositie in.

De AVK Group is afgelopen tijd zeer actief op de overnamemarkt. Zo rondde het vorig jaar overnames van de Fusion Group in het Verenigd Koninkrijk, twee Australische productiebedrijven van Wang en Currumbin en de acquisitie van ACMO Group in Italië af. AVK heeft als strategie om haar activiteiten organisch en met behulp van acquisities te blijven uitbreiden. Het doel is om een groeipercentage op langere termijn van 10% per jaar te behouden, waarbij AVK zal blijven investeren in de verbetering en uitbreiding van het productaanbod, de productiecapaciteit, de toeleveringsketen en digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van zowel de verkoop als de activiteiten. De acquisitie van bedrijven zal in de toekomst ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de AVK Group.

De rol van Van Oers Corporate Finance

Om het traject professioneel en soepel te laten verlopen, zocht de heer Ravestein een betrouwbare en professionele partij die daarbij kon ondersteunen. Die partij vond hij in Van Oers Corporate Finance. Transactiemanager Alexander den Boer heeft Ravestein begeleid gedurende het overnametraject. Ze verzorgden de waardebepaling, stelden een informatiememorandum op, voerden de onderhandelingen, coördineerden het boekenonderzoek en de overnamecontracten. Een proces waarbij precisie, kwaliteit en daadkracht van groot belang zijn.

Door het succesvol afgeronde traject gaat Ravestein Rubberparts BV verder onder de naam AVK Ravestein BV. De overname stelt het bedrijf in staat nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan haar klanten en om een solide partner te blijven voor in de toekomst. Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met Alexander den Boer.

Neem direct contact op

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op.