Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt Brand Masters in het aantrekken van een investeringspartner

Van Oers Corporate Finance begeleidt Brand Masters in het aantrekken van een investeringspartner  

bedrijfsovername brand masters

Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners gaat het Oosterhoutse bedrijf Brand Masters ondersteunen bij de uitvoering van een ambitieus internationaal groeiplan. Samen met partner Avedon wil Brand Masters de komende jaren versneld autonoom groeien in West-Europa, in combinatie met investeringen in de organisatie en de supply chain. Ook staan mogelijke bedrijfsovernames op het programma om de groei verder te versnellen. De voorgenomen samenwerking vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Brand Masters

Brand Masters is opgericht in 2012 door Toine van Poppel en Jasper Vreugdenhil. Het bedrijf ondersteunt als commercieel en logistiek dienstverlener een scala aan bekende en minder bekende merkleveranciers aan het non-foodretailkanaal. Door voortdurend nieuwe ideeën, producten en merken aan te leveren naar non-food retailers, zorgt Brand Masters steeds voor een verrassend aanbod voor de consument. Dit blijkt in de praktijk zeer goed aan te slaan. Bekijk ook het nieuwsbericht in het Het Financieel Dagblad.

Groeiambities in West-Europa

Sinds de oprichting heeft Brand Masters een snelle groei doorgemaakt. Met 75 medewerkers verleent diensten in met name Europa. Samen met Avedon kan Brand Masters de eigen organisatie versterken en is er ruimte voor de sterke groeiambities van het bedrijf in met name West-Europa. Van Oers Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Brand Masters gedurende het gehele overnameproces begeleid. Van het opstellen van het businessplan en het informatiememorandum, het selecteren en benaderen van investeerders, de onderhandelingen, tot aan het opstellen van de overnamecontracten.

Onmisbare schakel

Brand Masters treedt op als partner van een groot scala aan FMCG-fabrikanten aan de leverancierszijde en het non-foodretailkanaal aan de afnemerszijde. In deze keten is de onderneming in de afgelopen jaren voor vele partners een onmisbare schakel geworden. Toine van Poppel: “Vanaf dag één zijn we gestart met als missie en drive de beste partner te zijn als FMCG-leverancier van het non-foodretailkanaal. Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het ontzorgen van onze partners een duidelijke toegevoegde waarde is. Met de investering en kennis van Avedon kunnen wij als ondernemende en lerende organisatie de groeiambitie in versnelde vorm kracht bijzetten zodat we onze partners in de keten nog beter bedienen.”

Overnames zijn onderdeel van het groeiplan en investeringen

Jasper Vreugdenhil: “Brand Masters is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ondernemende organisatie met enorm veel talent. De wens om door te pakken komt mede voort uit de kansen die wij in de markt zien. Met gerichte investeringen in de organisatie en een duidelijk groeiplan, waar overnames onderdeel van zijn, gaan we de komende jaren vol aan de bak om onze missie te onderstrepen.”

Een bloeiend bedrijf met internationale reputatie

Jasper Vreugdenhil en Toine van Poppel blijven als Management Team nauw betrokken bij het verder uitbouwen en realiseren van de groeiambitie van de onderneming. Het team zal worden versterkt om de groeiplannen te realiseren. Alfred Tulp, Partner van Avedon Capital Partners: “Wij zijn zeer onder de indruk van het ondernemerschap van het bedrijf onder aanvoering van Jasper Vreugdenhil en Toine van Poppel. Zij hebben als jonge ondernemers in korte tijd een bloeiend bedrijf gebouwd met een internationale reputatie. Wij zijn trots op dit nieuwe partnerschap en zien er naar uit om samen te werken met Brand Masters om dit succes verder internationaal uit te bouwen.”

Wilt u meer weten of heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Van Oers Corporate Finance
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alexander den Boer
Alexander den Boer | Directeur Corporate Finance
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op.