Vanoers.nlCorporate FinanceVan Oers Corporate Finance begeleidt Stolwerk Metaal in verkoopproces

Van Oers Corporate Finance begeleidt Stolwerk Metaal in verkoopproces 

Van Oers Corporate Finance begeleidt Stolwerk Metaal in verkoopproces

Stolwerk Metaal is in 1967 opgericht en uitgegroeid tot een internationaal opererende handelsonderneming in ferro- en non-ferro metalen. De onderneming houdt zich bezig met de inzameling, sortering, verwerking en opslag van metalen die worden klaargemaakt en verwerkt tot diverse kwaliteiten, voor onder meer de export of verwerking in staalfabrieken of hoogovens. Daarnaast biedt Stolwerk Metaal onder andere containerdiensten en (on-site) demontage. Door het leveren van kwaliteit, expertise en flexibiliteit heeft Stolwerk Metaal een goede reputatie opgebouwd en is de onderneming in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grotere spelers op het gebied van handel in ferro- en non-ferro metalen.

De volgende stap

De verkopende ondernemer wil de onderneming naar een volgende fase brengen door aansluiting te zoeken bij een strategische partij. Deze strategische wens sluit naadloos aan bij de groeiplannen van Raak Metals. Met de overname van Stolwerk Metaal versterkt Raak Metals haar positie en dekking door de vestiging in Breda aan het huidige netwerk van vestigingen in Tilburg, Best en Elst toe te voegen.

Raak Metals

Raak Metals is een recycler van ferro- en non-ferro metalen met meer dan 100 jaar geschiedenis. Via de vestigingen in Tilburg, Best en Elst biedt Raak Metals een complete service aan haar klanten waaronder containerdiensten en (on-site) demontage. Daarnaast heeft Raak Metals met de overname van Martens Metaal in 2018 een expertise verworven in de demontage en recycling van transformatoren, grondkabels en stroomgeneratoren.

Gilde Equity Management

Gilde Equity Management investeert sinds 1996 in middelgrote en grote ondernemingen met wortels in de Benelux en met een internationale ambitie. Gilde laat bedrijven met potentieel uitgroeien tot marktleiders en bouwen hiermee een uniek, mondiaal netwerk op. Gilde is sinds 2020 als investeerder betrokken bij Raak Metals en zij gaat de onderneming assisteren bij de volgende groeifase. Samen met Gilde zal Raak Metals haar ambitie om een nationale marktleider te worden verder vormgeven. Hierin is met de overname van Stolwerk Metaal een mooie stap gezet.

De rol van Van Oers Corporate Finance

Er zijn diverse redenen om de verkoop of overname van een onderneming te overwegen. U wilt groeien met uw bedrijf, u wilt uw marktaandeel vergroten, u wilt u als manager inkopen in een bestaand bedrijf of u wilt als zittend management het bedrijf waar u werkzaam bent overnemen. Wat de reden ook is, u wilt ontzorgd en geadviseerd worden in dit proces. Een bedrijfsverkoop of -overname is een complex traject dat vraagt om de juiste kennis en expertise. Het team van Van Oers Corporate Finance beschikt over deze specialistische kennis en is uw adviseur bij de verkoop van uw onderneming. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op met onze specialisten.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.